Franse appeltaart

foto taart

Vandaag een heerlijke Franse appeltaart. Een erg makkelijk en lekker recept. Wij maakten deze taart altijd op vakantie omdat het zo lekker makkelijk is en ook in een campingoventje prima lukt! Heerlijk om op te eten als hij nog lekker warm is!

De credit voor dit recept gaat naar mijn moeder aangezien zij hem altijd voor ons op vakantie maakte!

Benodigdheden:

  •  200 gram bloem
  • 1 ei
  • 125 gram ongezouten boter
  • 250 gram appelmoes
  • zout
  • 3 appels (Elstar of naar smaak een ander soort)
Kneed door de bloem een half ei, de boter en een snufje zout. Kneed alles tot het vermengd is tot een stevig deeg. Dit deeg wikkel je in verhoudfolie of aluminiumfolie en laat je 1 uur in de koelkast rusten. Als je echt haast hebt kun je dit koelen overslaan maar dit maakt het bekleden van de bakvorm lastiger.
Vlak voordat je de deeg uit de koelkast haalt kun je de appels schillen. maak hier kleine partjes van. Afhankelijk van je vorm heb je meer of minder appels nodig. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast. Spuit de bakvorm in met speciale spray of vet het in met boter en bestuif hem daarna met bloem. Bedek de bodem van het bakblik met een laagje deeg. Maak ook een klein opstaand randje. dit hoeft niet erg hoog te zijn aangezien het een vlakke taart blijft. Giet de appelmoes in de vorm. Ik heb voor deze taart niet het gehele potje gebruikt, dit hangt ook weer af van je bakvorm. Verdeel de appelschijfjes in een patroon naar keuze. De voorkeur heeft om ze er lichtelijk rechtop in te steken zodat de taart in de oven beter gaar wordt. Uiteindelijk bestrijk je de taart met het ei wat je over hebt gehouden en kan hij de oven in.
 
Na 45 minuten is hij klaar. De randjes van de appels worden mooi donker. Dit komt door het ei wat je eroverheen hebt gedaan, dus niet denken dat hij verbrand is!
Warm is hij het lekkerst om te eten, dus geniet ervan zo snel je kunt!
taart 2

Een gedachte over “Franse appeltaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s