Koekjes uit een bijna koekjespot.

koekjess

Een bijna koekjes pot. Het is een pot waar alle droge benodigde ingrediënten al in zitten waar je alleen nog boter en ei aan toe moet voegen. Erg makkelijk dus om met een pot koekjes te maken. Vandaag test ik hoe het werkt en hoe de koekjes geworden zijn. Deze pot heb ik niet zelf gemaakt maar als cadeau gekregen.

Op de pot staat niet beschreven wat er precies inzit dus dit maakt het lastig om de verhoudingen te achterhalen. Maar dit moeten de verhoudingen zijn:

  • 100 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram smarties
  • 25 gram pinda’s
  • 40 gram melkchocolade
Zelf toevoegen:
  • 90 gram (room)boter
  • 1 ei
Warm de over voor op 180 graden.

Alle ingrediënten uit de pot doe je in een grote kom. Je smelt de boter en voegt dit samen met het ei toe aan de ingrediënten in de kom. Vervolgens kneed je alles tot een mooi deeg. Van dit deeg maak je kleine bolletjes. Deze druk je plat op de bakplaat. Houdt voldoende afstand tussen de bolletjes. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Let er wel op dat als je wilt kijken of je koekjes gaar zijn je niet je vinger ervoor gebruikt. Als de koekjes nog warm zijn blijven ze zacht, wanneer je ze uit de oven haalt zullen ze pas hard worden.

Een koekjespot is ook erg makkelijk om zelf te maken. De gebruikte droge ingrediënten doe je in een leuke pot. Een pot kun je bij bijvoorbeeld de action al voor een leuk prijsje kopen. Je houdt de volgorde aan zoals ze hierboven staan, dit geeft het leukste effect in de pot. Je kunt de ingrediënten er in gieten of een trechter gebruiken. Na elke laag even goed tikken zodat de lucht eruit gaat en vervolgens hard aandrukken zodat de lagen mooi zichtbaar blijven. Aan het einde draai je de dop erop en print je een leuk etiket uit en hang je het recept eraan. Leuk om zelf te maken en nog leuker om als cadeau weg te geven!
pot met koekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s