Home made appelmoes

DSCN0881 (2)

Hoe heerlijk is het om zelf appelmoes te maken. De hele keuken ruikt lekker naar warme appelmoes. Er wordt wel eens gezegd dat ‘echte’ bakkers zoveel mogelijk zelf moeten maken. Vandaar ook deze appelmoes, ideaal voor de Franse appeltaart die al eerder online kwam! Vandaag laat ik zien hoe je appelmoes kunt maken.

Hoe simpel wil je het hebben. Appelmoes is een heel eenvoudig recept, ik leerde het zelf op de basisschool al maken. Ontzettend leuk om met kinderen te maken! Wanneer je dit met een groepje kinderen gaat doen is het ook erg handig aangezien iedereen een taakje kan krijgen!

Benodigdheden:

  • 6 appels ( 800 gram )
  • suiker naar smaak
  • water ( 20 ml )
  • kaneel naar smaak

Je hebt ook maar erg weinig nodig om appelmoes te maken. Ik heb Elstar appels gebruikt voor mijn recept. In principe maakt het niet uit welke appels je gebruikt. Je begint met het snijden van de appels. Verwijder de schil en het klokhuis en snij ze in kleine stukjes. (Wij hebben thuis een ontzettend handige snijmachine hiervoor dus voor mij is appels schillen zo gedaan!) Wanneer je kleine stukjes gebruikt zal het sneller gaan. Wil je juist appel compote maken? zorg dan dat je de stukjes wat groter houdt.

Naamloos

Je zet een pan op het vuur met daarin een laagje water van ongeveer 20 ml ( afhankelijk van de grote van je pan ). Daar doe je 1 eetlepel suiker bij. Dit breng je aan de kook. Wanneer het water kookt en de suiker is opgelost doe je de appels in de pan. Dit laat je voor ongeveer 10 minuten doorkoken zodat de appels mooi zacht worden. Dit kan met de deksel schuin op de pan geplaatst. Zo kunnen de appels goed koken maar kan de stoom nog wel weg. Vervolgens gebruik je een staafmixer of een stamppotstamper om de eerste appels tot moes te stampen. Wil je appelcompote dan zorg je dat je niet teveel stampt en maak je straks niet gebruik van de zeef. Wil je mooie gladde appelmoes? Maak dan gebruik van de zeef. Prak de appels van de ene pan in de andere pan door de zeef heen. Hier wordt de appelmoes mooi glad van. Voeg vervolgens naar smaak kaneel en suiker toe. Proef elke keer of je tevreden bent over de smaak want een teveel aan kaneel en suiker is erg lastig te corrigeren!

Wanneer alle smaken goed zijn laat je de appelmoes nog even 1 minuutje doorkoken en is je appelmoes klaar!

Het lekkerste is natuurlijk warm opeten!

DSCN0871 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s