Pruimencakejes

cakejes

Het pruimenseizoen loopt alweer ten einde. Er zijn niet overal meer pruimen te koop maar in de plaatselijke groentewinkel of op de markt zijn ze nog wel te vinden! Ik heb er een paar gekocht om er deze cakejes mee te maken. de cakejes kunnen ook gemaakt worden met een topping van roomkaas en kaneel, maar ik vond dat zonde aangezien de cakejes zonder de topping al heel erg lekker zijn!

Benodigdheden:

  • 150 gram ongezouten boter
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 4 pruimen
  • 1 theelepel vanille aroma

Verwarm de oven op 160 graden.

Mix de boter met de suiker. Wanneer dit goed vermengt is voeg je één voor één de eieren toe. Vervolgens voeg je de bloem en de bakpoeder toe aan. Dit doe je met een zeef zodat er geen klontjes in de bloem of het bakpoeder zitten. Wanneer dit goed vermengt is voeg je de vanille aroma toe en mix je het nog even door.

Ontpit de pruimen en maak er kleine stukjes van. Dep met keukenpapier of met een theedoek de pruimen een beetje droog. Voordat je het beslag in de vormpjes gaat doen moet je de vormpjes met het blik heel even in de oven zetten. Hierdoor gaan de vormpjes naar het bakblik staan en blijven de papiertjes straks ook goed om het cakeje zitten. Haal ze naar ongeveer 20 seconden weer uit de over. Je vult de vormpjes met een klein laadje beslag. Doe in elk vormpje ook wat stukjes pruim. en rond het af met een heel klein laagje beslag. De pruimen hoeven niet helemaal afgedekt te worden met beslag, als er maar een klein beetje overheen zit.

Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten gaar in de oven. Laat ze afkoelen op het rooster en smullen maar!DSCF9958

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s