Appelschiller

DSCN0838

Een review over een apparaat wat bij mij thuis veel gebruikt wordt, de appelschiller. Een apparaat voor de luiere mensen onder ons die het teveel moeite vinden om appels met de hand te snijden. Even een korte uitleg wat het apparaat kan en doet!

De appelschiller, wij hebben hem gekocht bij de plaatselijke boerenwinkel maar hij is ook te koop bij websites zoals bol.com. De kosten zijn variërend tussen de €20 en de €30.

Je kunt er voor kiezen om appels te schillen, schillen en schijfjes te maken, of alleen schijfjes te maken. Ik vind het erg makkelijk omdat ik lang niet zulke gelijkmatige schijfjes krijg wanneer ik een appel met de hand schil en het scheelt ook erg veel tijd. Op de volgende manier is de appelschiller te gebruiken:

foto appelschiller

  1. Je zet de appelschiller op de tafel of het aanrecht. De onderkant bestaat uit een zuignap waardoor de machine niet zal verschuiven. Door het hendeltje om te draaien zuigt hij zich vast of kun je hem juist los maken.
  2. Je trekt de stang helemaal naar achteren en prikt je appel aan de 3 pinnen.
  3. Je draait aan de hendel en de appel wordt geschild en in plakjes gesneden.
  4. Wanneer je niet meer verder kunt draaien haal je de appel er vanaf. Je hebt nu je geschilde en gesneden appel. Het klokhuis trek je er makkelijk van af om de volgende appel erop te zetten.

Je appel ziet er zo uit wanneer je hem door de machine gehaald hebt:

DSCN0853

Er zijn eigenlijk maar 2 dingen aan te merken op dit apparaat. Allereerst dat het begin en het einde van de appel niet goed geschild wordt. Meestal zijn dit kleine plakjes die ik niet gebruik. Wanneer je het wel gebruikt moet je dit stukje eraf breken of nog zelf een klein stukje schil weghalen. Een ander nadeel is dat je er niet voor kunt kiezen om alleen te schillen en het klokhuis verwijderen. Je komt altijd uit op een gesneden appel. Nu vind ik dit geen probleem want voor het bakken heb je bijna altijd een appel in stukjes nodig, maar ik kan me voorstellen dat sommige dit nadelig vinden.

De appelschiller is ook weer makkelijk schoon te maken. Je kunt hem gewoon onder de kraan houden. Of hij in de vaatwasser kan? Geen idee. Maar dat is ook niet echt nodig. Wanneer je hem direct na gebruik afspoelt kan hij zo weer de kast in!

Een echte aanrader voor de luie bakker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s