Gekleurde schuimpjes

DSCN0912

Heerlijke gekleurde schuimpjes. Een vrolijk aangezicht en heerlijk zoet! Vandaag laat ik zien hoe je deze schuimpjes een leuk kleurtje geeft!

Je maakt allereerst het beslag voor deze schuimpjes zoals het basisrecept voor schuimpjes die eerder gepubliceerd is. Wanneer je het beslag goed hebt ga je voor het opspuiten de kleur toevoegen. Gebruik daarvoor kleur op gelbasis. Ik gebruik de kleurtjes van Wilton, maar een ander merk kan natuurlijk ook. Gebruik geen vloeibare kleurstoffen want deze zijn minder sterk en zorgt ervoor dat het beslag van dikte en structuur veranderd waardoor het niet meer goed bruikbaar is.

Doe een spuitmondje in een spuitzak. Elk spuitmondje kan gebruikt worden. Op de foto gebruikte ik die van Wilton 1A. Je keert de spuitzak binnenstebuiten maar laat nog wel een puntje over waaraan je hem straks terug kunt trekken. Plaats de zak over een fles of over je hand. Op de zak trek je nu met een kwastje lijnen in verschillende kleuren.

DSCN0886

Ik heb gekozen voor de kleuren rood en roze, voor de andere schuimpjes koos ik voor blauw en groen. Hoe dichter je de lijnen op elkaar plaatst hoe minder wit je op je schuimpjes ziet. Wanneer de strepen erop staan trek je de zak weer terug. Je kunt nu het beslag in de zak verdelen. Doe dit voorzichtig omdat je niet wilt dat de kleuren nu al gaan mengen. Wanneer je voldoende beslag erin hebt zitten leg je de zak plat op tafel neer. Je drukt nu zachtjes op de zak zodat de kleur zich gaat vermengen met het beslag. Vervolgens kun je de schuimpjes op gaan spuiten. je zult merken dat de eerste paar schuimpjes minder kleur bevatten maar dat er daarna steeds meer kleur bij komt. Vervolgens bak je de schuimpjes net als bij het basisrecept.

Wanneer je schuimpjes wilt die volledig dezelfde kleur zijn doe je een beetje beslag in een schaaltje. Hierbij voeg je een paar druppels kleurstof toe en roer je dit met een lepeltje door. Je kunt meer kleurstof toevoegen om een intensere kleur te krijgen. Houdt er wel rekening mee dat door het bakken de kleur een klein beetje kan vervagen.

DSCN0908

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s