Cake pops met citroencrème

DSCN0957

Cake pops zijn cakejes in een soort van kokertje die je omhoog ‘popt’. Erg leuk om met gekleurde laagjes te werken wat een vrolijk effect geeft. Ik laat vandaag zien hoe je deze gekleurde traktatie maakt!

Benodigdheden:

Cake:

  • 150 gram ongezouten boter ( kamertemperatuur )
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • gelkleurstoffen, roze, geel en oranje (geel + rood)

Citroencrème:

  • 100 gram ongezouten boter ( kamertemperatuur )
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 citroen

Je begint met het in elkaar zetten van het bakblik. Dit is echt wel even passen en meten. Ik gebruik een blik van 30 cm breed, hierin passen naast elkaar precies 6 cakepophouders. Je maakt van karton latjes waarmee je het blik kunt verdelen in 3 delen. Mijn latjes zijn 4 centimeter hoog. Je spuit het bakblik en het karton in met spray of vet het in met boter. Vervolgens bekleed je dit met bakpapier. Je gebruikt 1 strook papier. In mijn geval van 30+8+8= 46 centimeter. Je moet er rekening mee houden dat je de kartonnetjes ook meeneemt in het bakpapier.

DSCN0942 Zet de oven aan op 160 graden. Doe de boter en de suiker in een kom en mix dit met een mixer. Voeg hier één voor één de eieren aan toe. Voeg de bloem met het bakpoeder toe en mix dit tot een glad beslag. Als laatste voeg je 2 eetlepels melk toe, vind je het beslag nog te dik? Voeg dan meer melk toe. Verdeel het beslag over 3 bakjes, weeg dit af zodat je in elk bakje evenveel beslag zit. Voeg kleur toe met de kleurstoffen. Niet teveel kleur in één keer want als het eenmaal een kleur heeft kun je het niet meer terugdraaien. Wanneer de kleuren goed zijn verdeel je het over de 3 vlakken in je bakblik.

DSCN0945
Bak het gaar in ongeveer 15 minuten. Laat het vervolgens helemaal afkoelen. Het is namelijk makkelijker om met afgekoelde cake de rondjes te steken, dan blijven ze beter heel. Wanneer de cake helemaal afgekoeld is begin je met de crème. Mix hiervoor de boter goed luchtig. Voeg vervolgens de poedersuiker toe. Als laatste voeg je geraspte schil van 1 citroen toe en de citroensap voeg je toe naar smaak. Voor het in elkaar zetten van de cake pops ga je eerst de rondjes uitsteken. Dit doe je met behulp van een scherp mesje en de cake pops. Plaats een cake pop op de cake en snij de vorm met het mesje uit. De crème doe je in een spuitzak. Je kunt ervoor kiezen om een spuitmondje te gebruiken, maar zonder gaat ook prima. Druk de eerste laag cake in je cake pop en bedek dit met crème. Vervolgens gaat de volgende laag erop. Herhaal dit totdat je cake pop vol is. Spuit er als laatste een toef op en versier de toef.

DSCN0946

Voor het bewaren is het makkelijk om de stokjes nog niet onder de cake pop te doen. Deze kun je eronder zetten op het moment dat je hem gaat eten zodat je de cake omhoog kunt duwen. Het eten gaat makkelijker dan je verwacht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s