Aardbeienbotercrème

DSCN1004_edited

Een topping van aardbeienbotercrème lekker zoet, helemaal met de laatste Hollandse aardbeien van dit seizoen! Makkelijk om te maken en lekker op bijvoorbeeld een vanille cupcake!

Benodigdheden voor 12 cupcakes

  • 100 gram ongezouten boter (kamertempratuur)
  • 200 gram poedersuiker
  • aardbeien
  • 50 gram witte chocolade
Mix de boter luchtig. Je ziet de boter verkleuren van geel naar wit. Wanneer de boter helemaal wit is kun je verder gaan. Je prakt de aardbeien in een schaaltje. Ik heb 5 aardbeien gebruikt, dit kun je aanpassen naar smaak. Je kunt ervoor kiezen om alleen het sap toe te voegen of de gehele aardbeien. Mix de aardbeien door de boter. Voeg daarna de gezeefde poedersuiker toe. Later kun je altijd nog extra sap of aardbeien toevoegen. Wanneer de crème te dun is kun je altijd extra poedersuiker toevoegen zodat het weer steviger wordt. Ik voeg zelf als laatste 50 gram gesmolten witte chocolade toe. Hierdoor wordt het wat zoeter en neutraliseert het de smaak van de boter. Dit is afhankelijk van wat je zelf lekker vindt dus hoef je niet perse toe te voegen.

Bij dit recept heb ik gebruik gemaakt van het basisrecept vanille cupcakes en hier de toef opgespoten. Je doet de crème in een spuitzak, ik heb hierbij spuitmond 1m van Wilton gebruikt. Je spuit de toef erop en je cupcake is klaar!
DSCN1006_edited

2 gedachtes over “Aardbeienbotercrème

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s