Oreo pannenkoekentaart

DSCF9998

Vandaag een taart gemaakt van pannenkoeken. Natuurlijk met Oreo, de koekjes die iedereen eigenlijk wel lekker vindt en waar je heerlijk mee kunt bakken! De taart is lekker als avondeten, toetje of tussendoortje, maar wel erg vullend!

Benodigdheden:

Taart van 10 pannenkoeken.

De Pannenkoeken:

 • 200 gram bloem
 • 20 gram cacao
 • 75 gram witte basterdsuiker
 • 3 eieren
 • 45 gram gesmolten boter
 • 300 ml melk
 • 60 ml bruisend water ( kan vervangen worden door melk)

De vulling

 • 250 ml slagroom
 • 2 rollen Oreo koekjes
 • 1 zakje vanille suiker
 • 1 zakje klopfix

Eerst even wat over het bruisend water. Ze zeggen dat hierdoor je pannenkoeken luchtiger worden. Je kunt het ook prima vervangen door dezelfde hoeveelheid melk.

Je begint met het zeven van de bloem en de cacao, er mogen namelijk geen klontjes in zitten. Dit doe je samen in een kom waarbij je de suiker aan toe voegt. In een andere kom doe je de eieren en klop je deze los. Vervolgens voeg je de melk, boter en water toe en meng je dit door elkaar. De bloem, cacao en suiker voeg je al kloppend toe aan je vloeibare mengsel om een beslag te maken. Wanneer er toch klontjes ontstaan in het beslag kun je het beslag altijd nog zeven zodat de klontjes eruit gaan.

Met dit beslag ga je de pannenkoeken bakken. Je kunt er voor kiezen om elke keer een beetje olie in de pan te doen voordat je gaat bakken, maar je kunt ook olie door het beslag doen waardoor dit niet meer nodig is. Bak hier minstens tien pannenkoeken mee. Wanneer een pannenkoek klaar is leg je hem op het rooster zodat het kan afkoelen. Dit kan ook op een bord, maar zorg ervoor dat je de pannenkoeken niet op elkaar legt.

Doe de slagroom, vanille suiker en de klopfix in een maatbeker. Mix dit met de mixer tot slagroom. Blijf niet te lang mixen want dan wordt de slagroom korrelig en begint het op boter te lijken. Splits vervolgens de Oreo koekjes en haal de witte vulling van de koekjes af, dit heb je niet nodig voor dit recept. Ongeveer 10 koekjes ga je malen tot kruimels. Je doet de koekjes in een zakje die afsluitbaar is. Vervolgens rol je er met de deegroller overheen om je kruimels te maken. Splits ook koekjes voor de versiering van de taart, de hoeveelheid hangt af van de grote van de taart die je gaat maken.

Het in elkaar zetten van de taart:

Wanneer je pannenkoeken helemaal afgekoeld zijn kun je het in elkaar gaan zetten. Je begint met het op maat snijden van de pannenkoeken aangezien ze allemaal dezelfde grote moeten hebben. Ik heb dit gedaan door er een serviesschoteltje op te leggen en met een mesje de pannenkoeken uit te snijden. Je kunt ook een kommetje of een uitsteekvorm gebruiken in de grote die jij prettig vindt. Wanneer alle pannenkoeken op maat zijn kun je beginnen.

Naamloos

Je legt een pannenkoek neer, hierop smeer je slagroom. Vervolgens strooi je er de koekkruimels over en begin je aan de volgende laag. Dit bouw je helemaal op tot de laatste laag. De zijkanten strijk je nu ook af met slagroom en plaats je de gesplitste koekjes rondom tegenaan. Bovenop kun je extra koekkruimels strooien. Zet de taart nu in de koelkast. Ik heb de taart 3 uur in de koelkast laten staan voor het aansnijden. Dit maakt het aansnijden makkelijker en zorgt ervoor dat de slagroom nog wat steviger wordt.

De taart is niet lang houdbaar door de slagroom. Het lekkerste is om hem binnen één dag tot anderhalve dag op te eten.

IMG_3938

De taart is naar een idee van Eugenie Kitchen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s