Aardbeien cupcake

DSCN1011

We blijven nog even in de aardbeien stemming. Van de week een toetje, nu cupcakes. Wie lust er namelijk geen aardbeien? Volgens mij iedereen wel!

Allereerst heb je het basisrecept voor vanille cupcakes nodig. Dit recept maak je zoals daar beschreven.

Vervolgens heb je het basisrecept voor Aardbeienbotercrème nodig. Dit recept maak je ook precies zoals daar beschreven staat.

Wanneer je deze twee elementen hebt gemaakt kun je aan de slag. Het enige wat je dan nog nodig hebt is:

  • Aardbeien
  • Appelboor / speciale cupcakeboor

Ik gebruik zelf een speciale cupcakeboor omdat deze net wat grotere gaten maakt dan de appelboor die wij thuis hebben. Je kunt dit bij de action of de xenos al voor een paar euro kopen.

Je pakt je gebakken cupcakes. Ze moeten wel helemaal koud zijn! In het midden prik je met de boor een gat in je cupcake. Dit gat kun je zo diep maken als je zelf wilt, maar zorg dat je niet tot helemaal onderaan komt. Met de boor haal je dus een stuk cake uit je cupcake weg.

DSCN0988

Je ziet hier hoe je cakejes er dan uitzien. Van het stuk dat je over hebt snij je het bovenste plakje af. Dit wordt je dekseltje voor op het gat wat je zojuist gemaakt hebt. Vervolgens prak je een aantal aardbeien in een bakje. Wanneer je aardbeien niet zoet genoeg van zichzelf zijn kun je ervoor kiezen om er wat suiker of poedersuiker door te roeren. Vervolgens vul je elk gat wat je gemaakt hebt met het aardbeien prakje en leg je het dekseltje erop zodat je er niks meer van ziet.

DSCN0986

Wanneer je het dekseltje erop hebt gedaan spuit je er een toef botercrème op. Als laatste snij je de aardbeien in plakjes en druk je er eentje in de toef. Ter garnering kun je vlak voor het serveren de cupcake nog bestuiven met poedersuiker.

Je zou het aardbeien prakje ook kunnen vervangen door aardbeienjam wanneer de aardbeien niet meer te koop zijn. Maar verse aardbeien gebruiken is natuurlijk wel het lekkerste!

DSCN1014

2 gedachtes over “Aardbeien cupcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s