Halloween cupcakes

DSCF0060

Halloween wordt in Nederland niet echt gevierd. Als het gaat om verkleden doen we dit met carnaval, gaat het om snoep dan is dit met sint maarten. Toch liggen de winkels vol met Halloween spullen en kan ik het niet laten om daar dan ook bijpassende cupcakes mee te maken. Vandaag laat ik zien hoe ik heksenhoeden en pompoenen maak!

Benodigdheden:

  • cupcakes naar smaak
  • boter crème naar smaak
  • zwart fondant
  • groen fondant
  • oranje fondant

Je kunt ervoor kiezen om het fondant gekleurd te kopen. Ik kies ervoor om het zelf te kleuren. Zwart fondant koop ik wel in de winkel. Het is namelijk erg lastig om wit fondant de kleur zwart te geven. Wel voeg ik nog wat extra zwarte kleurstof bij het zwarte fondant toe zodat het echt zwart is. Het fondant kleuren doe je met kleur op gelbasis. Wanneer je vloeibare kleurstoffen gebruikt veranderd de samenstelling van het fondant en valt er niet meer mee te werken.

Even een tip voordat we beginnen. Poedersuiker is vandaag je grote vriend. Wanneer je handen plakkerig worden, of je fondant aan het werkblad blijft plakken? Gebruik dan poedersuiker.

Ik begin met het maken van de heksenhoed. Je maakt een kegel van het zwarte fondant. Dit doe je door een langwerpig stuk fondant in een kegelvorm te rollen. Vervolgens rol je een ander stuk fondant helemaal plat. Hier steek je met een vormpje een rondje uit en snij je een klein zwart vierkantje. Vervolgens rol je het groene fondant uit en snij je hieruit een reepje.

Naamloos2

Wanneer je alle losse onderdelen hebt kun je de hoed in elkaar zetten. Om te zorgen dat het goed blijft plakken gebruik ik een klein beetje water. Plak allereerst de hoed in het midden van het rondje. Wikkel de groene strook eromheen en plak als laatste het zwarte vierkantje voorop.

Vervolgens kun je aan de slag met het maken van de losse onderdelen van de pompoen. Je maakt een klein bolletje van de oranje fondant en een kleine kegel van het groene fondant. Met een mesje maak je de lijnen op het bolletje en maak je bovenin een klein gaatje. In dat gaatje druk je de groene kegel en je pompoen is klaar.

naamlooss3Het laatste wat nu nog moet gebeuren is het in elkaar zetten. Je hebt hiervoor botercrème nodig. Wanneer je geen goed recept hebt kun je het volgende simpele recept gebruiken:

  • 100 gram ongezouten boter op kamertempratuur
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel vanille

Klop de boter luchtig totdat de kleur anders wordt. Het gaat van geel naar wit. Voeg vervolgens de poedersuiker toe. mix dit ongeveer 2 minuten. Voeg als laatste de eetlepel vanille toe en mix dit nogmaals door. Als de botercrème te dik is kun je nog wat melk toevoegen.

Je spuit de botercrème op je cupcake met een willekeurige spuitmond. Je maakt een mooie toef. Vervolgens plaats je in het midden van de cupcake de heksenhoed of pompoen. En zo heb je mooie Halloweencupcakes gemaakt!

DSCF0060

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s