Perzik Yoghurttaart

DSCF0074Vandaag een perzik yoghurttaart! Lekker fris. Voornamelijk lekker in de zomer, maar ook met de laatste zon in de herfst of bij de warme kachel erg lekker. Het is een variant op kwarktaart. Je kunt er voor kiezen om de yoghurt in het recept te vervangen door kwark. Maar met yoghurt smaakt het net wat anders en dat is ook wel een keer leuk voor de afwisseling.

Benodigdheden:

De bodem:

  • 260 gram volkorenbiscuits
  • 60 gram gemalen kokos
  • 2 theelepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 175 gram gesmolten boter

De vulling:

  • 500 gram slagroom
  • 450 gram yoghurt
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 2 blikken perziken

Het eerste wat je doet is een springvorm bekleden. Je spuit de onderkant en de zijkanten in met een bakspray of je vet het in met boter. De onderkant bekleed je vervolgens met bakpapier, dit knip je op maat. Voor de zijkant gebruik je een strook bakpapier. Doordat je de vorm ingespoten hebt blijft deze rand plakken en werkt dat straks makkelijker. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de vorm in te spuiten. Zorg dan wel dat wanneer je klaar bent je voorzichtig de springvorm opent.

We beginnen allereerst met de bodem. Je doet de boter in een pannetje en laat dit smelten. In de tussentijd doe je de overige ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Dit mix je totdat alles mooi verkruimeld is. De kokos die je erin doet zorgt ervoor dat je bodem niet keihard wordt. Je kunt er ook voor kiezen om de kokos weg te laten. Wanneer je boter gesmolten is gooi je de koekkruimels in het pannetje en roer je alles door. Dit mengsel schep je in de springvorm. Je drukt met een lepel of met een glas de bodem aan zodat het overal gelijk is. De bodem zet je in de koelkast om verder hard te worden.

taart maken

Terwijl de bodem hard wordt kun je beginnen met de vulling. Hiervoor leg je 6 blaadjes gelatine in een bakje koud water. Zorg dat alle blaadjes onder water zijn. Je maakt 1 blik perziken open. Alle perziken gaan kort in de keukenmachine zodat het een puree wordt. In een kom doe je de yoghurt, dit klop je kort met de mixer los. Daar roer je de perzik doorheen. In een andere kom klop je 250 milliliter slagroom op. Wanneer dit stijf is roer je dit door de yoghurt heen. Vervolgens schep je 8 eetlepels van het vocht van de perziken in een pannetje. Dit maak je warm op het vuur. Je knijpt de gelatine even uit en voegt dit bij het vocht toe. Je blijft roeren tot alles opgelost is. Wanneer het iets afgekoeld is giet je het al roerend bij de yoghurt in. Vervolgens kun je dit gieten op de bodem die in de tussentijd hard is geworden. Dit gaat weer terug de koelkast in voor ongeveer 3 uur.

Wanneer de yoghurttaart is opgesteven kun je beginnen met het laatste laagje. Je legt de overige twee gelatine blaadjes in een bakje met koud water. Je opent het andere blik perziken en legt twee perziken apart. De overige perziken maal je fijn in de keukenmachine. Vervolgens druk je het door een zeef om een nog fijnere puree te krijgen. De puree doe je samen met 3 eetlepels vocht van de perziken in een pannetje. Dit warm je op. Je knijpt de gelatine uit en voegt dit bij de puree toe. Je blijft roeren tot het helemaal opgelost is. Vervolgens laat je dit afkoelen. Vergeet niet tussendoor te roeren om klontjes te voorkomen. Als laatste wanneer de puree begint te stollen giet je het op de yoghurttaart en gaat het weer voor minstens 1 uur in de koelkast

Wanneer alles stijf is geworden ga je de taart opmaken. Ik heb ervoor gekozen om de overige slagroom op te kloppen en daarmee toefjes te spuiten. Van de overgebleven perziken heb ik plakjes gesneden en deze in de slagroom gezet. Je kunt hem natuurlijk versieren hoe je het zelf wilt. Ga je de taart niet snel opeten? Wacht dan tot vlak voor het serveren met het opmaken van de taart. Dit is beter voor de slagroom en de perziken. Wanneer je met het aansnijden de taart opensnijdt zie je binnenin mooi de stukjes perzik zitten en ziet het er mooi uit door het laagje perziken bovenop.

DSCF0081

4 gedachtes over “Perzik Yoghurttaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s