Perenflap

DSCN1027.JPG

Een keer wat anders dan een echte appelflap. Namelijk een perenflap. Met het koude weer is het altijd lekker om iets warms bij de thee of koffie te nemen. En daarom nu ook een lekkere variant op de welbekende appelflap om te maken.

Benodigdheden:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 peer
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 ei
  • amandelschaafsel
  • suiker

 

Je haalt de hoeveelheid bladerdeeg die je wilt gebruiken uit de verpakking en stopt de rest terug in de vriezer. De bladerdeeg leg je verspreid over het aanrecht neer zodat het kan ontdooien. In de tussentijd verwarm je de over voor op 220 graden. Leg een bakplaat klaar met daarop bakpapier.

 

Je begint met het schillen van de peer. Snij deze in kleine stukjes en doe dit in een schaaltje. Je voegt hierbij de honing toe en de amandelschaafsel. Probeer zoveel amandelschaafsel toe te voegen dat de verhouding 1/3 amandelschaafsel wordt en 2/3 peer. Dat is de minimale verhouding die je nodig hebt. Zelf vindt ik het lekker om er wat meer amandelschaafsel bij te doen. Voeg als laatste de kaneel toe en roer dit goed door.

DSCN1019

Je pakt een blad bladerdeeg. Op het blad balderdeeg zit altijd aan één kant een velletje papier. Je legt hem met het velletje omhoog. Je haalt het papier eraf. Dit is de plakkerige kant, dit maakt het makkelijker om de appelflap straks dicht te vouwen. Je vult de helft van het vierkant met het perenmengsel. Houdt er rekening mee dat je hem niet te vol doet. Vervolgens vouw je de ene punt naar de andere punt zodat je een driehoek krijgt. Je drukt de randjes aan zodat de flap dicht wordt. Met een vork kun je nog een mooi randje maken.

DSCN1020
Wanneer de flap klaar is leg je hem op de bakplaat. Daar bestrijk je de flap met het eimengsel. Doe dit met een kwastje. Hierop strooi  je een beetje suiker en druk je er nog wat amandelschaafsel op. Nu in de over voor ongeveer 20 tot 30 minuten. De perenflap is klaar wanneer alles een mooi goudbruine kleur gekregen heeft.

 

De flappen zijn warm het lekkerst. Wil je ze later opeten? Verwarm ze dan kort even in de magnetron of in de oven. Wanneer je dit in de oven doet zullen ze ook weer knapperig worden.

DSCN1038.JPG

2 gedachtes over “Perenflap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s