Rocky Road

DSCN1204.JPG

Vandaag het recept van de Rocky Road, een heerlijke lekkernij. Meegenomen naar mijn werk waar het ook zeker in de smaak viel. Rocky Road is erg makkelijk om te maken, ook leuk om met kinderen te doen! Je kunt op heel veel verschillende manieren variëren. Al het lekkers wat ik erin stop kan vervangen worden door iets wat je zelf misschien wel lekkerder vindt. Ik laat je zien hoe je dit recept snel en makkelijk maakt.

Er zijn veel recepten voor Rocky Road. Veel van deze recepten worden met gecondenseerde melk gemaakt. Dit heb ik ook geprobeerd, maar dat was niet echt een denderend succes. Ik laat je met dit recept zien hoe ik het gemaakt heb.

Benodigdheden:

  • 250 gram pure chocolade
  • 75 gram ongezouten boter
  • 200 gram spekjes
  • 100 gram lange vingers
  • 100 gram ongezouten pinda’s
  • 3 eetlepels honing

 

Ik gebruik spekjes, als je het makkelijker vindt kun je ook mini marshmallows kopen. Ik heb zelf voor spekjes gekozen omdat ze goedkoper zijn. Je knipt de spekjes in kleine stukjes zodat je dezelfde grote hebt als de mini marshmallows. De lange vingers snij je ook in kleine stukjes. Dit zet je samen met de pinda’s alvast klaar.

 
In een pannetje smelt je de chocolade. Hier voeg je de boter en de honing aan toe. De boter en de honing zorgen ervoor dat de chocola wel weer hard wordt maar dat de structuur veranderd. Laat de chocolade eerst een klein beetje afkoelen, wanneer het heel heet is zal het namelijk de spekjes laten smelten. Voeg dan eerst de pinda’s, dan de koekjes en als laatste de spekjes toe. Doe dit in een met bakpapier bekleden bakblik en laat dit opstijven. Wil je het proces versnellen? Zet het dan in de vriezer. Is het hard geworden? Snijd het dan in stukken en smullen maar!

De koekjes, spekjes en pinda’s kunnen vervangen worden door wat je maar lekker vindt. Ik zou zelf de volgende keer in plaats van pure chocolade melk chocolade gebruiken, of half om half. Ik vind dat zelf namelijk lekkerder. Je kunt er ook voor kiezen om meer of minder van een bepaald ingrediënt te gebruiken.

DSCN1216.JPG

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s