Apple crumble

IMG_4319.JPG

De feestdagen komen eraan dus ik ga mij nu ook wat meer richten op recepten voor de feestdagen. Allereerst een toetje wat persoonlijk tot een van mijn favorieten behoort. De apple crumble. Een soort appelgebak uit de oven. Heerlijk om ook te serveren met slagroom of een bolletje ijs. Vandaag laat ik in dit recept zien hoe je dit maakt.

Benodigdheden:

  • 150 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 6 appels
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel

 

Wij hebben van dit recept met zijn vieren gegeten. En ja dan heb je per persoon echt een flink stuk. Wanneer je het met ijs gaat serveren kan ik je aanraden het recept te halveren of het meerdere mensen op te eten. Voor degene die niet van heel erg zoet houden, die voegen bij de appels geen 50 gram suiker toe, maar 25 gram.

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.

Je begint met het snijden van de appels. Het is een beetje gokken hoeveel je er nodig hebt, afhankelijk van de ovenschaal die je gebruikt en de grote van de appels. Hier mix je de suiker ( 50 gram) en de kaneel doorheen. Dit kun je op de bodem van de ovenschaal storten en verdelen.

IMG_4312

Vervolgens ga je het kruimeldeeg maken. Je snijdt de boter in kleine stukjes. Hierbij voeg je de suiker en de bloem toe. Wanneer je koekjes maakt ga je kneden om zo snel mogelijk een bal deeg te maken. Dat is nu absoluut niet de bedoeling. Je bent eigenlijk meer aan het wrijven en voorzichtig aan het kneden. Dit blijf je doen tot er korrels zijn ontstaan. Deze korrels verdeel je over de appels en het is klaar om in de oven te gaan.

 
Zet het ongeveer 20 minuten in de oven. De bovenkant moet een goud gebruinde gloed krijgen en de appels moeten gaan borrelen.

 

Serveer de crumble terwijl het nog warm is, dat vinden wij thuis persoonlijk het lekkerst.

IMG_4321

Een gedachte over “Apple crumble

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s