kersttulbandjes

IMG_4428.JPG

Deze tulbandjes heb ik gemaakt voor eerste kerstdag. Voor mij horen tulbandjes erg bij kerst. Ik heb er een lekkere chocolade versie van gemaakt. Bij elke gelegenheid past namelijk chocola dus ook bij kerst. Maar natuurlijk zijn deze cakejes ook lekker wanneer het geen kerst is. Ik laat jullie zien hoe je ze kunt maken.

Benodigdheden:

  • 150 gram ongezouten boter
  • 150 bloem
  • 150 gram donker bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 150 gram witte chocolade in stukjes
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram witte chocolade
  • Rode Fondant strikjes

 

Je zet de oven aan op 160 graden. Vervolgens ga je het bakblik invetten. Ik heb een bakblik met mini-tulbandjes, deze zijn online te verkrijgen of in bakwinkels. Als je dit niet in je bezit hebt kun je een grote tulbandvorm gebruiken of een cakeblik. Waarschijnlijk heb je dan het dubbele van de ingrediënten nodig. Het bakblik spuit je in en bestuif je met bloem. Daarna snijdt je de chocola in kleine stukjes.

DSCF0129.JPG
Je kunt nu het beslag gaan maken. Klop allereerst de boter los. Voeg daar vervolgens de suiker aan toe en mix dit nogmaals goed door elkaar. Voeg dan al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Daarna voeg je de cacao, het meel en de bakpoeder toe en mix je tot het één geheel wordt. Wanneer je beslag te dik is voeg je er nog 2 eetlepels melk aan toe. Als laatste spatel je de chocoladestukjes erdoor en stort je het in het bakblik. Dit kan voor ongeveer 20 minuten in de oven.

 

Haal de cakejes uit de vorm en laat het even goed afkoelen. In de tussentijd kun je de overige witte chocolade alvast gaan smelten. Dit doe je door een schaaltje op een pan met warm water te zetten en op deze manier de chocola te smelten. Laat de chocola iets afkoelen. Doop dan de cakejes erin, laat dit even uitlekken en plaats de strik erop. Nu wachten tot de chocola uitgehard is en smullen maar!

DSCF0142.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s