Red velvet cupcakes

IMG_4458.JPG

Bijna iedereen die cupcakes lekker vindt is gek van de red velvet. Zelf had ik hem nog nooit gemaakt of geproefd. Eigenlijk is de cupcake niet zo bijzonder. Het is gewoon een chocolade cupcake met een cream-cheese topping. Maar die combinatie maakt het wel erg lekker. Ik laat met dit recept zien hoe je deze cakejes maakt.

IMG_4459

Benodigdheden:

Cupcake:

 • 150 gram ongezouten boter
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 150 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1,5 ei
 • 100 ml karnemelk
 • 2 eetlepels cacao
 • 1 theelepel vanille
 • Rode kleurstof

Topping:

 • 100 gram monchou
 • 75 gram ongezouten boter
 • 250 gram poedersuiker
 • 1 theelepel vanille

 

Je begint met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Vervolgens doe je de cupcakepapiertjes in een vorm en zet je dit klaar. Passen je papiertjes niet goed in de vorm? Zet dit dan even in de oven. Door de warmte gaat het papier staan naar de cupcakevorm. Dit maakt het makkelijker om het beslag er straks in te doen en zorgt dat de vormpjes beter om de cakejes blijven zitten.

 

Doe de boter in de kom. Mix de boter luchtig en voeg vervolgens de suiker toe. Mix dit weer kort door elkaar. Voeg vervolgens de eieren toe. Wanneer dit goed gemixed is voeg je de cacao, het bloem en de bakpoeder toe. Mix dit door elkaar. Het beslag is in deze fase nog niet mooi glad, dat komt wanneer je de karnemelk toevoegt. Doe 100 ml karnemelk in een glaasje. Doe daarbij de vanille en de kleurstof. Roer dit goed door elkaar en voeg het vervolgens toe aan het beslag. Het beslag kan na even goed mixen verdeelt worden over de vormpjes. Dit gaat voor 20 minuten in de oven.

IMG_4477
Wanneer de cakejes staan af te koelen kun je beginnen met de topping. Mix hiervoor 75 gram boter luchtig. Voeg vervolgens de monchou toe. Mix dit op een lage stand door elkaar. Daarna kan beetje bij beetje de poedersuiker erdoor gemixed worden. Als laatste voeg je de vanille toe en de topping is klaar. Laat deze even opstijven in de koelkast. Wanneer de cakejes afgekoeld zijn spuit je de topping erop en versier je het met rode suiker.

IMG_4460.JPG

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s