Sticky caramel appelflap

DSCN1329Een appelflap is makkelijk om te maken en erg makkelijk om mee te variëren. Je zag al eerder een perenflap voorbij komen op mijn blog. Nu heb ik een nieuwe variant, namelijk met caramel. Ik geniet echt van alles met caramel. Veel recepten hebben daarom tot nu toe vaak wat met caramel te maken. Dus vandaar dat ik deze variant met caramel bedacht. Ik laat je zien hoe je ze makkelijk en snel kunt maken.

Benodigdheden voor 8 stuks:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker ( en nog wat extra suiker )
  • Caramel fudge blokjes
  • 1 ei
  • Halve portie van caramel

 

Je begint met het uithalen van de bladerdeeg. Deze leg je afzonderlijk neer zodat het kan ontdooien. Laat het papier er nog wel opzitten! Vervolgens kun je de appels in kleine stukjes gaan schillen. Voeg bij de appels het kaneel toe en 1 eetlepel suiker. Roer dit goed door elkaar. Hak de caramel fudge blokjes in kleine stukjes. Bewaar dit in een schaaltje. Je hebt waarschijnlijk niet de hele zak nodig. Zorg dat je in ieder geval wat overhoud voor het versieren van de buitenkant.

DSCN1326.JPG

Wanneer je de ingrediënten klaar hebt kun je beginnen. Leg een plakje bladerdeeg met de folie naar boven klaar. Haal de folie eraf. Vul een driehoekje met een klein laagje appels. Daaroverheen strooi je de caramelblokjes. Vouw de appelflap dicht en druk de randjes goed aan met een vork. Zorg dat de appelflappen goed dicht zijn. Herhaal dit voor alle 8 en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Vervolgens smeer je ze in met het eimengsel en strooi je er nog wat suiker overheen. Dit kan voor ongeveer 20 minuten in de oven. De oven heb je staan op 220 graden, zeker niet lager!

DSCN1327.JPG

Haal je appelflappen uit de oven en leg ze op een rooster zodat ze iets kunnen afkoelen. Vervolgens doe je de caramal in een spuitzak, dit kan ook in een diepvrieszakje. Knip een klein puntje eraf en spuit een mooi patroon over de appelflap. Dit bestrooi je met de overgebleven stukjes caramel en laat je even hard worden. En smullen maar!

Je laat de appelflappen even afkoelen, maar de binnenkant is dan nog zeker warm genoeg. Ook waren ze koud erg lekker! Je kunt ze later niet opnieuw opwarmen omdat de caramel dan gaat smelten.

 

DSCN1341.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s