Sneeuwballen

DSCN1364.JPG

Een recept om eetbare sneeuwballen te maken! Ook al heeft er nog niet echt sneeuw gelegen is het wel erg lekker. Het is een recept met witte chocolade, slagroom en kokos. Een erg lekkere combinatie als je het mij vraagt. Vrij makkelijk en leuk om te maken. Let wel op dat door het gebruik van de slagroom het maar 1 tot 2 dagen echt goed blijft! Ik laat je zien hoe je het recept moet maken en wat je er voor nodig hebt.

Benodigdheden:

 • 100 gram bloem
 • 75 gram ongezouten boter
 • 150 ml kraanwater
 • snufje zout
 • 3 eieren
 • 500 ml opklopslagroom
 • 100 gram witte chocola
 • 2 zakjes klopfix.
 • 4 zakjes vanillesuiker
 • Kleine pareltjes
 • Kokosschaafsel naar smaak

 

Je begint allereerst met het maken van het soezendeeg. Veel mensen zeggen dat het heel erg moeilijk is, maar het valt best mee. Je moet alleen even goed opletten. Als eerste doe je het water met de boter en het zout in een steelpannetje. Dit verwarm je waarbij je zorgt dat alles goed smelt. Wanneer alles gesmolten is voeg je in 1 keer de bloem toe. Dit kun je gaan roeren met een spatel waardoor er uiteindelijk een deegbal ontstaat. Neem dan het pannetje van het vuur af en laat de deegbal iets afkoelen. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe en je hebt je eigen soezendeeg gemaakt!

soesendeeg.png

Het soezendeeg doe je in een spuitzak. Deze vul je voor ongeveer 3/4 zodat je ruimte overhoudt om het dicht te draaien. Hiermee maak je rondjes op het bakpapier. De grootte is afhankelijk van groot je de soezen wilt hebben. Ik maakte kleine voor de sneeuwballen kleine soesjes. Deze kunnen dan in de oven voor ongeveer 15 minuten op 180 graden.

DSCN1350.JPG

Wanneer ze uit de oven komen laat je ze even afkoelen. Vervolgens prik je onder in elke soes een klein gaatje. Daar kun je straks de vulling in spuiten. De vulling maak je door allereerst de slagroom te kloppen. Je doet de slagroom samen met de klopfix en de vanille suiker in een kom. Dit mix je net zo lang tot je mooie stevige pieken krijgt. Vervolgens schep je er met een spatel kokosschaafsel naar smaak door. Ik gebruikte ongeveer 6 eetlepels. Daarna is je vulling klaar. Dit doe je ook in een spuitzak met een klein tuitje. Hoe kleiner het tuitje, hoe minder groot gat aan de onderkant. Je plaatst het uiteinde van het tuitje in het gat. Op deze manier spuit je hem vol. Wanneer je het soesje met je hand vasthoudt voel je dat hij uit gaat zetten, dan zit hij vol.

DSCN1355.JPG

Wanneer je alle soesjes gevuld hebt smelt je 100 gram witte chocolade. Vervolgens dit je een soesje met de bovenkant in de chocolade. Daarna dip je hem in de parels of in de kokos. Ik deed een aantal soesjes met parels en een aantal soesjes met kokos voor een wisselend effect. Laat alles nog even uitharden en je kunt genieten van je eigen gemaakte sneeuwballen!

DSCN1376.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s