Pindakaas cupcakes

DSCN1388.JPGBijna iedereen heeft het in Nederland wel in de kast staan; pindakaas. Oorspronkelijk komt pindakaas uit Amerika. Maar vooral in Nederland wordt het ook veel gegeten. Bij mij thuis wordt het ook veel gegeten, vandaar dat het mij leuk leek om een cupcake variant ervan te maken. Wees wel gewaarschuwd, het is een echte pindakaas cupcake. Lus je geen pindakaas, dan ga je dit ook zeker niet lekker vinden. Ik laat je vandaag zien hoe je dit recept kunt maken!

DSCN1380

 

Benodigdheden:

Cupcakes:

 • 150 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 150 gram bloem
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 1 eetlepel melk
 • 2 eetlepels pindakaas
 • 100 gram ongezouten pinda’s

Topping:

 • 100 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
 • 220 gram poedersuiker
 • 8 eetlepels pindakaas
 • 20 gram pinda’s ter decoratie

 

Je begint met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Je plaatst de cupcakevormpjes in het bakblik. Vervolgens klop je de boter los in de mixer. Wanneer de boter losgeklopt is voeg je de basterdsuiker er aan toe. Dit mix je tot het vermengd is met elkaar. Daarna mix je er 1 voor 1 de eieren door. Als laatste zeef je de bloem en de bakpoeder erdoor en voeg je 1 eetlepel melk toe. Blijf dan mixen tot je een glad beslag hebt. Vervolgens voeg je twee eetlepels pindakaas toe en mix je dit er doorheen. Als je het lekker vindt kun je meer pindakaas toevoegen. Als laatste spatel je de pinda’s er doorheen. Nu kun je het beslag verdelen over de vormpjes en kunnen ze voor 20 minuten in de oven.

 

Voor de topping mix je als eerste de boter goed luchtig. Daarna voeg je geleidelijk de poedersuiker toe. Als laatste kun je de pindakaas toevoegen. Dit doe je naar smaak. Ik heb uiteindelijk 8 eetlepels toegevoegd. Blijf tussen iedere lepel door proeven totdat jij het lekker vindt smaken. Doe dan de topping in een spuitzak. Voor deze cupcakes heb ik gebruik gemaakt van spuitmondje 2D. Je kunt ieder spuitmondje gebruiken die je wilt. Als je geen spuitmondjes hebt knip je gewoon een gat in de spuitzak en spuit je de cupcake daarmee op. Strooi als laatste wat gehakte pinda’s eroverheen en je cupcakes zijn klaar!

DSCN1395.JPG

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “Pindakaas cupcakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s