Appel-walnoottaart in een appel

DSCN1427.JPG

Laatst kwam ik op internet een plaatje tegen van een appeltaart in een appel. Toen dacht ik, daar kan ik ook wel wat leuks mee. We kregen laatst een fruitmand met daarin 2 enorme appels. Prima te gebruiken om deze appeltaartjes mee te maken. Een variant met walnoten er door heen leek mij wel lekker dus dat ging ik uit proberen. Vanochtend gemaakt en het smaakte heerlijk. Vandaar dat ik het recept nu ook met jullie deel.

Benodigdheden voor 4 taartjes:

  • 2 grote appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels suiker
  • Walnoten naar smaak
  • 40 gram boter
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram bloem

 

Je begint allereerst met het maken van het deeg. Dit gaat op dezelfde wijze als het deeg van de apple crumble alleen wordt er minder van elk ingrediënt gebruikt. Daarnaast voeg je 1 theelepel kaneel toe aan het deeg. Ook hak je naar smaak de walnoten fijn en kneed je dit door het deeg. Op de foto zie je dat ik de walnoten er in wat grotere stukken in geprikt heb. Dit is ook een optie, druk dan de walnoten pas na 20 minuten in het deeg omdat het anders gaat verbranden. Wanneer het deeg klaar is laat je het rusten in de koelkast.

Naamloos

Terwijl het deeg in de koelkast aan het rusten is warm je de oven voor op 180 graden. Je zet een ovenschaal klaar met een klein laagje water. Daar gaan straks je appels in. De appels snij je door de helft. Dit doe je niet horizontaal, maar juist verticaal. De boven en de onderkant van de appel zijn namelijk vlakker waardoor de helften beter blijven staan. Snij en lepel vervolgens de binnenkant uit zodat er een holle appel ontstaat. Bij de appel die je eruit hebt gehaald voeg je de suiker en de overgebleven kaneel toe. Naar smaak voeg je fijngesneden walnoten toe. Dit mengsel meng je goed door elkaar en verdeel je weer terug in de appelbakjes. Vervolgens kun je het deeg uit de koelkast halen en verdelen over de appels. Druk dit deeg goed aan zodat het er niet af kan vallen. Dit kan in de oven voor ongeveer 30 minuten.

DSCN1415.JPG

Wanneer de tijd om is haal je de appels uit de oven. Pak ze voorzichtig uit de schaal. De appels zijn erg warm en kwetsbaar, pak je ze te stevig vast dan zal je ze kapot drukken. Het lekkerste is om ze warm op te eten.

 

DSCN1426.JPG

Een gedachte over “Appel-walnoottaart in een appel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s