How to: Rozencupcakes

DSCN1551.JPG

Ik werd laatst door een collega van mijn getagd op Instagram bij rozencupcakes. Met de reactie erbij of ik dat niet eens kon maken. Het schoot direct in mijn hoofd om het te maken voor Valentijn. Bij Valentijn horen natuurlijk rozen en roze. Dus zo gezegd zo gedaan. Vandaag laat ik dan ook zien hoe je deze rozencupcakes maakt. Niet echt een recept, maar meer een how-to aangezien je dit met alle soorten cupcakes en iedere botercrème  kunt maken!

Benodigdheden:

  • 12 cupcakes (bijvoorbeeld: vanille cupcakes )
  • 1 hoeveelheid botercrème (bijvoorbeeld: botercreme )
  • 1 spuitzak
  • Spuitmondje 2D of 1M
  • Roze gelkleurstof
  • Een hoog glas
  • Twee middelgrote lepels
  • Een mes

 

Allereerst zorg je ervoor dat je de cupcakes klaar hebt en de botercrème gemaakt. Bij de botercrème is het belangrijk om een stevige variant te nemen, dit werkt makkelijker dan slappe botercrème. Wil je de botercrème steviger maken? Voeg dan extra poedersuiker toe.

Wanneer je alles gemaakt hebt verdeel je de botercrème in twee bakjes. 2/3 in het ene bakje en 1/3 in het andere bakje. Bij het gedeelte van 1/3 voeg je de roze kleurstof aan toe. Ik kies ervoor om gel kleurstof te gebruiken zodat er niets veranderd aan de dikte van de botercrème. Wanneer je dit goed gemengd hebt kun je beginnen met het vullen van de spuitzak.

Naamloos

Je plaatst in de spuitzak je spuitmondje. Vervolgens plaats je de zak in een glad en vouw je de randjes om, zorg dat de spuitzak goed open staat. Met een mes smeer je de zijkanten van de spuitzak in met roze botercrème. Zorg dat er een gat overblijft. Wanneer je dit gedaan hebt schep je met een lepel voorzichtig de witte botercrème in het midden van de spuitzak. Wanneer je daar klaar mee bent draai je de zak aan de bovenkant dicht en ben je klaar om de cupcakes op te gaan maken.

DSCN1496

Voor het opmaken van de cupcakes houdt je de spuitzak recht omhoog. Je begint in het midden van de cupcakes en draait met rondjes richting de buitenkant. Heb je de cupcake vol? Dan smeer je het spuitmondje langs je cupake zodat je een mooie afhechting krijgt. Belangrijk bij het opspuiten is de spuitzak recht houden, rustig rondje voor rondje de cupcake volmaken door geleidelijk druk te geven en een mooie afhechting maken. Het zal in het begin even oefenen zijn maar het is makkelijker dan je denkt!

DSCN1508.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s