Soepstengels voor Valentijn

DSCN1515.JPG

Aankomend weekend is het natuurlijk Valentijn. Hoe leuk is het dan om wat simpels en snels te maken waarmee je toch je liefde, een vriend of vriendin of iemand waar je veel om geeft met wat lekkers kunt verassen. Ook is dit erg leuk om met kinderen te maken! Later bedacht ik mij dat het idee ook erg leuk is voor babyshowers of als traktatie op school! Je kunt met allerlei kleuren varieren, maar vandaag laat ik de Valentijn versie zien en daar gebruik ik natuurlijk roze bij!

Benodigdheden:

  • 200 gram witte chocola
  • 50 gram poedersuiker
  • roze vloeibare kleurstof
  • suikerhartjes
  • 1 pak soepstengels

Je begint allereerst met het smelten van de chocola. Dit doe je door een pannetje op het vuur te zetten met water. Dit laat je net niet koken. Daarop plaats je een schaal die het water niet raakt. In die schaal kun je de chocolade gaan smelten. In de tussentijd kun je heel wat glazen neer gaan zetten waar je straks de soepstengels in laat drogen. Je gebruikt een smal, hoog glas om de soepstengels in te dopen. Ik heb gebruik gemaakt van een champagneglas.

Wanneer je dit klaar hebt gezet giet je de gesmolten chocola in het glas. Je doopt de soepstengel er in en laat hem uitlekken. Geef er zachte tikjes tegenaan zodat echt alle overige chocola eraf gaat. Zet hem dan in een glas en laat hem uitharden, doe dit met alle soepstengels.
DSCN1521.JPG
Vervolgens maak je de roze glazuur. 50 gram poedersuiker doe je in een schaaltje. Hier voeg je beetje bij beetje de kleurstof en water aan toe. Zorg dat je dit mengt tot een papje. Dit papje kun je gewoon in een plastic zakje doen waar je een heel klein puntje afknipt. Dit gebruik je om de lijntjes over de soepstengels te maken. Maak de lijntjes op de soepstengels en laat het opnieuw uitharden.
Het overgebleven glazuur gebruik je om de hartjes op te plakken. Met een satéprikker breng je een klein stipje glazuur aan waar je het hartje op plaatst. Laat dit ook goed uitharden en plaats het in een leuke pot of in een glas en je traktatie is klaar. Makkelijk om te maken en het ziet er ook nog eens heel leuk uit!

DSCN1515.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s