Tweekleurige cupcake

DSCN1570.JPG

Aangezien het vandaag Valentijnsdag is moet ik jullie natuurlijk een cupcake laten zien met roze en hartjes. Deze cupcake heb ik vorig jaar gemaakt voor Valentijnsdag. Ik vond hem toen zo leuk dat ik hem nu opnieuw heb gemaakt zodat ik hem hier ook goed kan uitleggen. Voor deze cupcake geld ook dat je alle cupcakes en botercrèmes kunt gebruiken om dit te maken. Kies dus wat je zelf lekker vind en laat je inspireren door mijn Valentijncupcakes!

Benodigdheden:

  • Cupcakes ( Bijvoorbeeld vanille cupcakes )
  • Botercrème ( Bijvoorbeeld botercreme )
  • Roze kleurstof
  • Chocolade hartjes
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje (1M)

Je zorgt dat je afgekoelde cupcakes hebt en dat je de botercrème gemaakt hebt. Mocht je nou mijn recept voor botercrème gebruiken voeg dan geen aardbeien toe, want dan heb je natuurlijk alle botercrème in het roze. Je verdeelt je botercrème in twee bakjes. Bij het ene bakje doe je de roze kleurstof. Op die manier geef je de botercrème een Valentijnkleurtje. gebruik hiervoor kleurstof op gel basis, anders wordt de structuur van je botercrème slapper. Je pakt twee spuitzakken. Bij beide spuitzakken knip je het onderste puntje af. De ene spuitzak vul je met roze botercrème, de andere met witte. Draai de zakken aan de bovenkant dicht. Let er wel op dat je dit niet te strak doet, anders loopt het er aan de onderkant alweer uit.

DSCN1501.JPG

In een andere spuitzak doe je een spuitmondje naar keuze. De twee gevulde spuitzakken doe je naast elkaar in deze spuitzak. De zak draai je aan de bovenkant dicht. Op deze manier blijven de twee kleuren gescheiden en krijg je een gelijke verdeling van de kleuren. Je spuit met de zak een leuke toef op een cupcake. Ter decoratie leg je er twee hartjes op. het chocolade hartje doe je aan de witte kant, en het witte hartje doe je aan de roze kant.

DSCN1503.JPG
Bij deze cupcakes kun je variëren met allerlei kleuren. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van drie kleuren. Zelf zou ik niet meer kleuren dan drie gebruiken omdat je anders niet genoeg ruimte hebt in je spuitzak, of je moet natuurlijk een grotere zak gebruiken.

DSCN1569.JPG

Voor nu allemaal een fijne Valentijnsdag toegewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s