Chocolade cupcakes

DSCN1481.JPG

Ik maak maar al te graag leuke cupcakes. Standaard voor mijn cupcakes gebruik ik meestal de vanille cupcakes of de chocolade cupcakes. Voor de vanille variant stond al een recept op mijn website. Nu laat ik ook zien hoe ik mijn chocolade cupcakes maak. Komt erg overeen met de vanille variant, maar wel even leuk en handig om te laten zien!

Benodigdheden:

  • 150 gram ongezouten boter op kamertempratuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 140 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels cacao

Je ziet dat de hoeveelheid bloem minder is. Dit komt omdat ik cacao toevoeg. Op die manier krijg ik toch een mooi cupcakebeslag zonder extra melk toe te voegen.
Je verwarmt de oven voor op 160 graden. In de tussentijd maak je een bakblik klaar gevuld met papier vormpjes naar keuze.

Voor het beslag klop je de boter luchtig. Vervolgens voeg je de suiker toe en mix je dit tot één geheel. Eén voor een voeg je de eieren toe. Mix tussendoor goed zodat het zich mooi vermengd met de boter en de suiker. Vervolgens maak je gebruik van een zeef. Zeef de bloem, het cacao en de bakpoeder en voeg dit bij het mengsel toe. Mix dit tot een glad beslag. Voeg als laatste 2 eetlepels melk toe om een glad geheel te krijgen. Wil je nu een sterkere smaak? Voeg dan extra cacao toe.

DSCN1472.JPG

Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes. In elk vormpje gaat ongeveer 1 eetlepel beslag. Zet de cupcakes voor ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn. Kom de prikker er droog uit, dan zijn ze klaar. Laat ze afkoelen op een rooster en ze zijn klaar om te versieren, op te maken of gewoon zo op te eten!

Een leuke variatie tip is het toevoegen van stukjes chocola. Dat geeft net weer een andere smaak aan de cupcakes.

DSCN1489.JPG

2 gedachtes over “Chocolade cupcakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s