Makkelijke Banketbakkersroom

DSCN1664.JPG

Ik heb een recept in de planning staan met banketbakkersroom. Al is dat zo makkelijk nog niet om zelf te maken. Wanneer ik het echt zonder poedertjes wil gaan maken heb ik altijd problemen met klontjes in mijn room en dan moet ik het weer zeven. Omdat ik zelf weet hoe lastig het is om goed banketbakkersroom te maken dacht ik dat het handig was om dan maar de makkelijke versie te gebruiken. De versie waarbij wel lekker poeder gebruiken in plaats van moeilijk doen met bloem. Ik laat je vandaag zien hoe je dit recept kunt maken. Handig om straks te gebruiken voor het recept van een slof met appels en kiwi die van het weekend online komt, of om het ergens anders bij te gebruiken!

Benodigdheden:

  • 55 gram custardpoeder
  • 1 ei
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 500 ml melk
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 theelepel vanille extract

DSCN1646.JPG
Voor het maken van deze banketbakkersroom doe je het ei en de helft van de witte basterdsuiker in een schaaltje. Je klopt de suiker door het ei heen met een garde. Wanneer je dit goed gemengd heb voeg je 100 ml koude melk toe. Dit klop je ook tot het goed vermengd is met de ei en het suiker. Als laatste voeg je hier de custardpoeder aan toe. Belangrijk is nu dat je heel goed blijft kloppen anders krijg je klontjes. Mocht je toch klontjes krijgen kun je ze met een flexibele spatel fijnmalen.

DSCN1647.JPG

 

De volgende stap is het opwarmen van de melk. Breng de 400 ml melk met de overgebleven suiker, de vanille suiker en het vanille extract aan de kook. Wanneer dit kookt zet je het vuur lager en giet je al roerend de kokende melk bij het mengsel dat je zojuist gemaakt hebt. Giet het daarna weer terug in de pan.

DSCN1650.JPG
In de pan laat je de room even doorkoken en blijf je goed roeren. De room gaat nu indikken. Op het plaatje zie je hoe dik de room ongeveer moet zijn. Heeft het deze dikte? Giet het dan in een schaal en dek het af met vershoudfolie. Als de folie de room raakt voorkom je dat er een velletje opkomt. Nu wachten tot het afgekoeld is en je hebt je eigen banketbakkersroom gemaakt!

DSCN1651.JPG

Mocht je nu toch last hebben van klontjes? Het makkelijkste is dan voor het indikken nog even zeven. Heb je pas na die tijd klontjes? Dan kun je het ook altijd nog even zeven. Het gebruiken van een zeef maakt het maken van banketbakkersroom namelijk een stuk makkelijker!

DSCN1667.JPG

Een gedachte over “Makkelijke Banketbakkersroom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s