Slof met kiwi en appel

DSCN1713.JPG

Ik was laatst in de bakzolder in Elburg waar ik een sloffenring aanschafte. Een slof is een soort koek met amandelspijs. Meestal in een ovaal gemaakt, vandaar dat het ook een sloffenring heet. Van de week stond de banketbakkersroom al online en daar ga ik vandaag een lekker taartje mee laten zien! Je hoeft niet perse een sloffenring te gebruiken, je kunt ook kiezen voor een kleine springvorm. Ik verwacht dan wel dat je de benodigdheden moet verdubbelen.

Benodigdheden:

De slof:

  • 90 gram ongezouten boter
  • 75 gram witte bastersuiker
  • Half ei
  • Snufje zout
  • Citroenrasp van 1 kleine citroen
  • Paar druppels citroensap
  • 150 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder

Voor de vulling:

  • 75 gram amandelspijs
  • Half ei

Ter decoratie:

De oven verwarm je voor op 180 graden. Je legt een bakplaat klaar met bakpapier en vet de sloffenring in.

DSCN1637.JPG

Je begint allereerst met het maken van het deeg voor de slof. Je doet de boter, suiker, het ei en de citroenrasp en sap in een kom en mixt dit tot een gladde massa. Vervolgens zeef je de bloem en de bakpoeder erboven. Je kunt dan eerst nog even mixen, de rest kneed je met je handen. Zo krijg je een mooi deeg. Dit deeg rol je uit op de bakplaat. Je maakt een plak van ongeveer 8mm dik. Je steekt dan heel gemakkelijk met de sloffenring de vorm uit. Zo heb je direct de juiste vorm en ligt het al op de bakplaat.

DSCN1640.JPG

Voor het amandelspijs doe je het spijs op een diep bord. Daarbij voeg je het halve ei. Dit ei moet je van tevoren wel mixen. Zo voeg je eigeel en eiwit toe. Je prakt met een vork de spijs zacht zodat het zich vermengd met het ei. Dit kun je in een spuitzak doen of in een diepvrieszak. Ik vind het niet nodig om een spuitzak te gebruiken dus ik doe het ook gewoon in een diepvrieszak waar ik het puntje vanaf spuit. In je sloffenring spuit je de amandelspijs. Je doet het zo dat je wel ruimte bij de rand overlaat.

 

DSCN1675.JPG

Dit kan vervolgens voor 30 minuten in de oven. Laat het naderhand afkoelen op een rooster voordat je verder gaat met de banketbakkersroom. Is alles afgekoeld dan doe je de banketbakkersroom in een spuitzak. Ik gebruik de tip 2D van Wilton. Je verdeelt de banketbakkersroom op een leuke manier op de slof. De appel en kiwi snij je in partjes en verdeel je over de room. Klaar is je slof! Door het gebruik van vers fruit en banketbakkersroom is het wel aan te raden de slof binnen 2 dagen op te eten, maar dat gaat denk ik wel lukken!

DSCN1683.JPG

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s