Raffaello cupcakes

DSCN1749.JPG

Raffaello zijn van die lekkere chocolaatjes met kokos en heerlijke crème aan de binnenkant. Wij hadden deze chocolaatjes vaak op wintersport. Heerlijk zijn ze! Vorig weekend was ik weer op wintersport en zo kreeg ik daar dus ook het idee om deze cupcakes te gaan maken. Want een combinatie van cupcakes en Raffaello leek mij heerlijk. Ik heb al geproefd, en ik vind het inderdaad ook zeer geslaagd! Ik laat je vandaag zien hoe je deze verrassingscupcakes kunt maken!

DSCN1721.JPG

Benodigdheden:

Cupcakes:

 • 150 gram ongezouten boter
 • 150 gram bloem
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel melk
 • 12 Raffaello’s (1 doosje is voldoende)

Topping:

 • 100 gram ongezouten boter
 • 200 gram poedersuiker
 • 200 gram witte chocolade pasta met kokos
 • 2 eetlepels geraspte kokos

Mocht je niet de juiste pasta vinden, gebruik dan witte pasta en voeg daar zelf kokos aan toe.

DSCN1725.JPG

Ik gebruik voor dit recept mijn hidden surprises plaatjes. Leuk om te gebruiken, niet perse noodzakelijk voor dit recept. Zonder deze plaatjes lukt het ook prima. De plaatjes kun je onder in je bakblik leggen. Daarop prik je het papiertje. Zo heb je een pin midden in je cupcake waar je verschillende ingrediënten op kunt prikken zodat ze mooi op hun plek blijven. Gezien de maat van de Raffaello is het niet noodzakelijk om dit te gebruiken.

Je begint met het maken van het beslag. Je klopt allereerst de boter luchtig, daar voeg je de suiker aan toe en dit laat je even goed mengen. Vervolgens voeg je de 2 eieren toe en blijf je mixen tot het een mooi beslag is. DaaDSCN1730.JPGrna voeg je met een zeef de bloem en het bakpoeder toe. Mix dit tot een glad beslag en voeg als laatste de melk toe. Het bakblik heb je in de tussentijd klaar gemaakt.

Gebruik je de hidden surprises plaatjes dan leg je die onderin en prik je daaroverheen de vormpjes. In elke cupcake doe je een klein laagje beslag. Vervolgens prik je de Raffaello op het stokje, of leg je deze er gewoon los in, zorg dat dit goed in het midden is. MeDSCN1734.JPGt het prikken moet je er rekening mee houden dat er een nootje in zit, probeer hier langs te prikken. Vervolgens verdeel je de rest van het beslag over de Raffaello heen zodat deze ook goed bedekt zijn. Dan kunnen ze in de oven. Je begint op 150 graden, na 15 minuten zet je het op 160 graden, dan moeten de cakejes nog ongeveer 10 minuten. Ze zijn gaar wanneer de cakjes goudbruin zijn. Dit kun je ook controleren met een satéprikker, Prik dan niet in het midden, anders ga je door de raffaello heen. Komt de prikker er droog uit? Dan zijn je cakjes klaar!

Zijn de cakjes afgekoeld? Dan kunnen we beginnen met de topping. Je klopt de boter luchtig. Daarna voeg je de poedersuiker toe. Wanneer dit goed vermengd is voeg je de pasta en het kokos toe en meng je dit alles goed door. De crème kun je in een spuitzak doen. Ik gebruikte 1M als spuitmondje om de cupcakes op te spuiten. Heb je ze opgespoten kun je gaan genieten van je heerlijke Raffaello cupcakes!

DSCN1738.JPG

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s