How to: kuikentjes

DSCN1842.JPG

Zondag kwam er een recept online voor het maken van koekjes. Van dat recept voor koekjes kun je heel leuk voor de Pasen kuikentjes maken. Bij de xenos heb je een pakket met uitsteekvormpjes van Pasen. Daarin zitten kuikentjes, lammetjes, een roos, konijntjes en nog meer. 9 vormen in totaal. Deze heb ik speciaal voor Pasen aangeschaft om onder anderen deze leuke kuikentjes te maken. Ik laat je stap voor stap zien hoe het moet.

Benodigdheden:

  • Halve portie Koekjes
  • 10 gram eiwitpoeder
  • 400 gram poedersuiker
  • 60 ml water
  • chocoladeballetjes
  • gele kleurstof
  • oranje kleurstof

DSCN1845.JPG

Ik heb de koekjes gedecoreerd met icing. Ik gebruik hiervoor eiwitpoeder. Je kunt het eventueel ook maken met gewone eiwitten. Zelf kies ik hier niet voor omdat rauwe eiwitten niet erg gezond zijn en gevaarlijk in verband met bacteriën. Om de icing te maken heb ik de poedersuiker, eiwitpoeder en het water in een mengkom gedaan en gemixt tot een glad beslag. Wanneer je de mixer eruit haalt en het geheel glad wordt in 20 seconden heb je de juiste dikte. Is dit niet gelukt? Voeg dan water toe om het dunner te maken, of poedersuiker om het steviger te maken.

Na het mixen doe je de icing in een schaal waar je een natte theedoek overheen legt. Op deze manier zal de icing niet snel aan de lucht gaan drogen. Om te kleuren schep je wat icing over in een kleinere schaal en voeg je hier kleurstof aan toe. Doe dit met gelkleurstof anders verandert de samenstelling van de icing. Voor het gebruik doe je de icing in een spuitzak. Ik gebruik spuitmondje 2 van Wilton. Een andere spuitmond met een klein gaatje kan natuurlijk ook.

kippetje.png

Allereerst gebruik je de gele icing om de buitenrand te tekenen. Vervolgens vul je het gehele oppervlakte op. Dit doe je door de buitenrand te blijven volgens. Zo krijg je allemaal lijntjes naast elkaar. Deze lijntjes kun je beter in elkaar over laten lopen door even met een satéprikker de icing te vermengen. Ter hoogte van het oog druk je er een chocoladeballetje in. Dit doe je met alle kuikentjes. Wanneer dit opgedroogd is kun je de voetjes en de snavel gaan maken met oranje icing. Ik heb hierbij geen spuitzak gebruikt, maar een saté prikker. Dit werkte prima voor een klein oppervlakte. Zorg daarna dat je het kuikentje goed laat drogen!

DSCN1839.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s