How to: Paashaasjes

DSCN1858.JPG

Vandaag is het eerste paasdag. Van de week liet ik al zien hoe je de kuikentjes moet maken. Vandaag laat ik zien hoe je de paashaas zelf kunt maken. Want wat is nou Pasen zonder een konijntje of een haasje? Lekker om te eten bij de koffie of de paasbrunch, maar ook gezellig om s’ middags met zijn alle te maken.

Benodigdheden:

  • Halve portie Koekjes
  • 10 gram eiwitpoeder
  • 400 gram poedersuiker
  • 60 ml water
  • suikeroogjes
  • roze kleurstof
  • eetbare stift

 

Ik heb de koekjes gedecoreerd met icing. Ik gebruik hiervoor eiwitpoeder. Je kunt het eventueel ook maken met gewone eiwitten. Zelf kies ik hier niet voor omdat rauwe eiwitten niet erg gezond zijn en gevaarlijk in verband met bacteriën. Om de icing te maken heb ik de poedersuiker, eiwitpoeder en het water in een mengkom gedaan en gemixt tot een glad beslag. Wanneer je de mixer eruit haalt en het geheel glad wordt in 20 seconden heb je de juiste dikte. Is dit niet gelukt? Voeg dan water toe om het dunner te maken, of poedersuiker om het steviger te maken.

Na het mixen doe je de icing in een schaal waar je een natte theedoek overheen legt. Op deze manier zal de icing niet snel aan de lucht gaan drogen. Om te kleuren schep je wat icing over in een kleinere schaal en voeg je hier kleurstof aan toe. Doe dit met gelkleurstof anders verandert de samenstelling van de icing. Voor het gebruik doe je de icing in een spuitzak. Ik gebruik spuitmondje 2 van Wilton. Een andere spuitmond met een klein gaatje kan natuurlijk ook.

konijnje.png

Allereerst gebruikt je de roze icing om het binnenste van de oortjes te maken. Je zet een het buitenste lijntje en vult dit vervolgens op met de rest van de icing. Daarna zet je met wit het buitenste randje waarmee je het hele konijntje langsgaat. Zorg dat het bij de oortjes mooi aansluit. Dit vul je op met icing door telkens weer een lijntje te trekken naast het buitenste lijntje en zo verder naar binnen te werken. Met een satéprikker maak je alles mooi glad. Druk vervolgens de oogjes erop en laat het haasje ongeveer 1 tot 2 uur drogen. Wanneer het haasje droog is kun je met eetbare stift de neus en de snorharen tekenen.

DSCN1862.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s