Chocolade-Oreo cake

DSC_0191_edited.jpg

Een cake doet het altijd goed. Bij een verjaardag, gewoon bij de koffie of even als lekker tussendoortje. Daarnaast zijn Oreo’s ook een populair koekje, dus waarom deze twee niet combineren? Met deze cake heb ik dan gedaan. De lekkere combinatie van cake met Oreo. Niet moeilijk te maken, wel heel lekker. Ik laat je zien hoe je deze cake maakt.

Benodigdheden:

  • 200 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram cakemeel
  • 3 eieren
  • 30 ml melk
  • 2 eetlepels cacao
  •  1,5 rol Oreo’s (21 stuks, meer mag altijd)

Ik heb voor dit recept de cakemeel van Koopmans gebruikt. Je kunt er ieder willekeurige cake-mix voor gebruiken, let dan wel op de verpakking wat deze mix voorschrijft.

DSC_0228.JPG

Je begint allereerst met het klaarmaken van de cakevorm. Deze vorm vet je in met boter of bakspray en bestuif je met een laagje bloem. Op deze manier gaat de cake er na het bakken makkelijk uit. Vervolgens warm je de over voor op 150 graden.

Voor de cake klop je de boter los met de mixer. Vervolgens voeg je de suiker toe. Daarna gaan één voor één de eieren erbij. Het kan zijn dat het nu een beetje vlokkerig wordt, maar dat trekt weg zodra je de bloem erbij doet. Wanneer de bloem erbij zit voeg je de melk toe en mix je het nog ongeveer 2 minuten op een hoge stand zodat echt alles goed vermengd is. Als laatste hak je de Oreo’s in kleine stukjes en spatel je deze erdoorheen.

DSC_0132.JPG

Het beslag doe je in de cakevorm. De bovenkant strijk je met een spatel glad. De vorm kan voor 60-70 minuten in de oven. Doe de oven pas open om te kijken wanneer er 45 minuten voorbij zijn. Anders kan de cake inzakken. Wil je controleren of de cake klaar is? Steek er dan een satéprikker in, komt deze er schoon uit dan is hij klaar. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in vorm, haal hem daarna eruit om verder af te koelen op een rooster.

DSC_0198.JPG

Een gedachte over “Chocolade-Oreo cake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s