Kit-Kat taart

DSCN1878.JPG

De Kit-Kat taart, een taart voor de echte chocolade liefhebber. Laatst heb ik deze taart gemaakt voor een verjaardag. Heel lekker, maar door alle chocola wel heel machtig. Niet te grote stukjes snijden dus! Vandaag laat ik zien hoe je deze taart kunt maken!

Benodigdheden:

  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram ongezouten boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 2 tot 3 eetlepels cacao
  • 2 bekers chocolademousse

voor de versiering:

  • 2 zakken m&m, ik gebruikte de blauwe zak
  • 2 zakken Kit-Kat
  • Een lintje naar keuze

Ik heb zelf een vorm van 24 cm gebruikt, kleiner had ik niet. Deze hoeveelheden zijn voor een vorm van 18 cm. Het is beter om deze vorm te gebruiken, zo krijg je kleinere stukjes en is hij wat minder machtig. Je begint met het klaarmaken van de vorm. De bodem bedek je met bakpapier en de randen vet je in. Vervolgens warm je de oven voor op 180 graden.

Voor het beslag klop je de boter luchtig. Vervolgens voeg je de suiker toe. Dit mix je net zolang tot er weer een luchtige massa ontstaat. Daarna voeg je één voor één de eieren toe. Blijf tussendoor mixen tot het ei goed opgenomen is in het beslag. Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel en de cacao toe. Wanneer dit goed gemixt is kun je even proeven, wil je een sterkere chocolade smaak, voeg dan nog wat cacao toe. Het beslag kan in de springvorm, strijk de bovenkant glad. Zo kan hij in de oven voor 45 minuten.

DSCN1867.JPG

Wanneer de cake helemaal is afgekoeld kun je hem op gaan maken. Is de bovenkant heel bol geworden? Snij hier dan een stuk af zodat deze redelijk recht wordt. De cake snij je ook door het midden. De bovenste helft leg je even aan de kant. De onderste helft bestrijk je met de chocolademousse. Vervolgens plaats je de bovenste helft er op de kop op. Op deze manier heb je de platte kant boven wat straks beter is voor het decoreren. De zijkanten vul je op met chocolademousse. Ook de bovenkant wordt voorzien van een dun laagje. Ze dan de cake voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.

DSCN1871.JPG

Na 30 minuten kun je dit Kit-Kat eromheen gaan plaatsen. De Kit-Kat kun je het beste breken wanneer het nog in de verpakking zit. Dit doe je door de Kit-Kat op het aanrecht te duwen, op deze wijze is er overal gelijke druk en loop je minder risico dat hij niet goed in tweeën breekt. De Kit-Kat plaats je buitenlangs. Heb je ze allemaal geplaatst dan komt er een lintje omheen en kan hij weer terug in de koelkast.

DSCN1875.JPG

Vlak voor het serveren kun je de M&M’s erop gaan doen. Ik begon met de buitenste cirkel en werkte steeds verder naar binnen. Ik heb gewerkt met rijen van verschillende kleuren, doe je dit niet dan heb je waarschijnlijk genoeg aan 1 zak. Zitten al je M&M’s erop dan is de taart klaar. Snij niet te grote stukken!

DSCN1884.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s