Mango Charlotte

DSC_0149.JPG

Laatst heb ik voor mijn eigen verjaardag deze Mango Charlotte gemaakt. Een Charlotte is een taart waarbij een vloeibare massa gestort wordt in een vorm bedekt met koekjes. Ik heb als koekjes lange vingers gebruikt, en als vloeibare massa yoghurt en mango. Het is een lekker fris recept. Je kunt het alleen niet enorm vroeg van tevoren maken. Een dag van tevoren is lang zat, de koekjes worden dan net wat zachter. Maak je het te ver van tevoren dan zullen de koekjes te zacht worden en zal de taart instorten. Ik laat je vandaag zien hoe je deze lekkere taart maakt.

DSC_0229.JPG

Benodigdheden:

  • 3 blikjes Mango
  • 2 pakken lange vingers
  • 500 ml yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 zakje klopfix
  • 7 gelatine blaadjes

Je begint allereerst met het klaarmaken van de vorm. Ik heb een springvorm van 22  cm gebruikt. Je bekleed de bodem met lange vingers. Het kan zijn dat je sommige lange vingers moet breken om het passend te maken. Vervolgens plaats je de lange vingers rechtop langs de rand van de springvorm. Ik heb er een stukje van ongeveer 2 cm afgesneden omdat ze anders te ver boven de taart uit zouden steken. Dit heb ik aan de kant gezet om verder te gaan met de vulling.

DSC_0127.JPG

Voor de vulling mix je de slagroom stijf met de zakjes vanille suiker en de klopfix. In de keukenmachine doe je de mango van 2 blikjes. Dit maal je tot hele kleine stukjes. In een kom doe je de yoghurt, hier voeg je de mango aan toe. Roer dit even goed door. Vervolgens spatel je de slagroom erdoorheen. De gelatine leg je even in het water voor minuten. Je zet en pannetje op het vuur en doet daar  7 eetlepels van het sap uit het blik van de mango. Je knijpt de gelatine uit en verwarmt dit in de pan. Blijf roeren tot alles is opgelost, laat het niet koken! Als alles goed vermengd is laat je het even afkoelen en voeg je het al roerend toe bij de yoghurt. Dit stort je vervolgens in de springvorm. Het kan voor 3 uur in de koelkast.

DSC_0130.JPG

Wanneer de yoghurt opgestijfd is kun je beginnen met de laatste afwerking. In de keukenmachine maal je het laatste blikje mango fijn. Wanneer dit helemaal glad gemaald is strijk je dit over de yoghurt heen. Als laatste kun je de taart uit de vorm halen en er een lintje om knopen en klaar is je Charlotte!

DSC_0153.JPG

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s