Aardbeien kwartaart

DSC_0304.JPG

Volgende week zondag is het moederdag. Een dag waarop we onze moeders, schoonmoeders, oma’s of een andere vrouw die veel voor ons betekent even in het zonnetje moeten zetten. De winkels liggen altijd vol met Moederdagspulletjes. Parfum, knuffels, chocolaatjes en veel roze en rood. Het maakt het extra leuk om zelf iets te maken, vandaar vandaag deze aardbeien kwartaartjes. Leuk in de vorm van een hartje en natuurlijk roze en rood. Ik laat je vandaag zien hoe je deze taartjes maakt zodat je ze volgend weekend ook voor iemand kunt maken.

Benodigdheden voor 2 taartjes:

  • 250 ml aardbeienkwark
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 gelatine blaadjes
  • Hero dessertsaus, aardbeien
  • 100 gram Bastognekoeken
  • 35 gram ongezouten boter

Voor dit recept gebruik ik kleine springvormpjes in vorm van een hartje. Deze zijn te koop bij de action voor ongeveer 2 euro. Mocht je deze nou niet hebben maar liever een gewone springvorm gebruiken? Verdubbel dan alles wat er in dit recept staat.

Je begint allereerst met het maken van de bodem. Smelt de boter in een pannetje. Terwijl dit staat te smelten verkruimel je de koekjes. Dit kan prima met je handen, maar kan ook in de keukenmachine. Wanneer de boter gesmolten is doe je daar de koekkruimels bij. Dit roer je door elkaar. Wanneer het goed vermengd is verdeel je het over de bodem van je taartvorm en druk je dit aan. Dit kan dan in de koelkast terwijl je de rest van de voorbereidingen doet.

DSC_0258.JPG

Je doet de kwark in een kom en roert dit even los. Vervolgens klop je de slagroom. Voordat je gaat kloppen voeg je een zakje vanille suiker toe aan de slagroom. Wanneer het goed geklopt is spatel je de slagroom door de kwark. Je legt de gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Je laat de blaadjes voor 5 minuten erin zitten. In een pannetje doe je een dun laagje water en zet je op het fornuis. Hierin smelt je de gelatine, laat het niet koken! Wanneer alles gesmolten is laat je het even afkoelen. Daarna voeg je het al roerend toe aan de kwark. De kwark gaat vervolgens in de vormpjes en voor ongeveer 3 uur in de koelkast.

DSC_0298.JPG

Als laatste kun je er nog een laagje dessertsaus overheen gieten in de smaak aardbei, dit geeft het simpele taartje net wat extra’s. Let er wel op dat deze hartjesvormpjes hartstikke leuk zijn maar niet zo handig. Het is lastig om het taartje eruit te halen, en er opnieuw weer instoppen is bijna onmogelijk! Dus wanneer je hem eruit haalt? Direct opeten, wel zo lekker en handig!

DSC_0272.JPG

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s