Rolo Cupcakes

DSC_0322.JPG

Rolo, de chocolade snoepjes met een caramel vulling. Een combinatie die ik erg lekker vind, ik besloot daarom een variant te maken op de Raffaello cupcakes. Ditmaal niet met Raffaello maar met Rolo. Een cupcake met caramel en een lekkere topping.  Deze cupcake heeft een leuke verrassing in de binnenkant, namelijk een Rolo snoepje. Ik laat je vandaag zien hoe je deze cakejes maakt!

Benodigdheden (12 cupcakes)

  • 150 gram ongezouten boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Halve portie Caramel

Topping:

  • 100 gram ongezouten boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram witte chocola
  • Halve portie Caramel

 

DSC_0328.JPG

We maken allereerst de cupcakes. Hiervoor verwarm je de oven voor op 160 graden. Je maakt een cupcakevorm klaar. Ik gebruik mijn hidden-surprice plaatjes, dit is niet perse nodig. Wanneer je de cupcakevorm klaar hebt staan begin je aan het beslag.

Allereerst mix je de boter zacht en luchtig. Hier voeg je de suiker aan toe. Vervolgens mix je één voor één de eieren door het beslag. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix dit tot een glad beslag. Het beslag zal nu wat dikker zijn, maar wordt vanzelf gladder door de caramel. De caramel voeg je per eetlepel toe. Een halve portie moet ongeveer voldoende zijn maar proef tussendoor. Vindt jij het lekker genoeg? Dan is het prima.

In de vormpjes doe je een klein laagje beslag. Vervolgens druk je de Rolo erin. Dit dek je af met nog een laagje beslag. Dit doe je bij alle cupcakevormpjes. De cakejes kunnen in de oven voor ongeveer 20 minuten. Door de toevoeging van de caramel zullen de cakejes wat smeuïger blijven.

DSC_0270.JPG

Laat de cakejes afkoelen terwijl je de topping maakt. Voor de topping mix je de boter zacht en luchtig. In de tussentijd laat je de chocola smelten. Dit kan au bain-marie of in de magnetron. Wanneer de boter mooi luchtig is voeg je de poedersuiker toe. Als laatste mix je de gesmolten chocola er doorheen. Je doet de botercrème in een spuitzak met een willekeurig spuitmondje en maakt een mooie toef op de cupcakes. Vervolgens doe je de caramel in een boterhamzakje. Hier knip je een klein gaatje in en versier je de cupcake ermee.

Een leuke variatietip is om de cupcakes met een chocolade topping te maken, dit doe je door pure chocola te gebruiken en wat cacao toe te voegen. De cakejes zijn ongeveer 1 week houtbaar, geniet ervan!

DSC_0324.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s