Frambozen toetje

DSC_0513.JPG

Een van de lekkerste dingen van uit eten gaan vind ik het toetje. Maar aangezien ik niet maandelijks of wekelijks uit eten ga is het altijd lekker om thuis een toetje te maken. Voor vandaag staat op het menu een toetje met Bastogne, frambozen en kwark/monchou. De kopjes waar het in zit zijn te vervangen door bijvoorbeeld een glas of een theekopje. Deze kopjes hoef je trouwens niet speciaal te kopen, spaar bijvoorbeeld potjes van chocopasta. Deze zien er vaak hetzelfde uit. Dus heb je er een leeg? Bewaar hem dan. De potjes die ik vandaag gebruik zijn van de Lidl Deluxe collectie geweest, ik heb er 4, dus precies genoeg. Ik zal jullie laten zien hoe je deze toetjes maakt.

Benodigdheden voor 4 toetjes:

  • 100 gram Bastogne koeken
  • 100 gram monchou
  • 100 gram poedersuiker
  • 500 ml magere kwark
  • 250 gram diepvries frambozen (ontdooit)
  • 2 gelatine blaadjes
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • Eventueel slagroom

DSC_0446.JPG

Je begint allereerst met het maken van de bodem. Voor de bodem gebruik je de 100 gram Bastogne koeken. Deze moet je fijnmalen. Dit kun je doen door ze in een zakje te doen die je af kunt sluiten. Vervolgens rol en sla je er dan met de deegroller op. Ik heb zelf een keukenmachine, dus vind het handiger om het daar in te doen. Je verdeelt de kruimels over de 4 glaasjes. Bij mij waren dit 2 eetlepels per glaasje.

DSC_0450.JPG

Vervolgens klop je de monchou luchtig. Daarna voeg je de 100 gram poedersuiker aan toe en klop je dit nog even rustig door. Je begint met 5 eetlepels kwark. Dit spatel je door de monchou. Wanneer dit goed vermengd is voeg je de rest van de kwark toe. Nu kun je weer de mixer gebruiken. Dit kan ook in de potjes. Ik heb daarvoor een spuitzak gebruikt zodat het niet een grote smeerboel zou worden. Heb je geen spuitzak? Doe het dan met een lepel en zorg dat je daarna met een doekje de potjes weer schoon maakt.

DSC_0502.JPG

Terwijl je de potjes in de koelkast zet kun je met het laatste onderdeel beginnen. Je legt de gelatine blaadjes in een bakje met koud water. Je doet het fruit in een steelpannetje met de suiker. Dit verwarm je tot het gaat koken, blijf in de tussentijd goed roeren. Zodra het kookt haal je de pan van het vuur. Je knijpt de gelatine uit en voegt dit toe aan het fruit. Even goed blijven roeren tot het opgenomen is en dan laten afkoelen. Wanneer het ongeveer op kamertemperatuur is schep je dit ook op in de potjes. Zet het vervolgens voor minimaal 1 uur in de koelkast.

Als laatste spuit ik er ter decoratie een toef slagroom op, en druk ik er 2 strookjes bastongekoek in. Ook is het leuk om het bijvoorbeeld te decoreren met Bastogne kruimels of met verse frambozen. Eet het toetje dezelfde, of volgende dag nog op. Mocht je trouwens niet z’n fan zijn van pitjes? Kies dan voor een ander soort fruit of haal de frambozen even door een zeef.

DSC_0505.JPG

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s