Chocoladesinaasappelcake

DSC_0119.JPG

Vandaag een recept voor een chocoladesinaasappelcake, een lange naam voor een lekkere cake. Ik kwam op het idee om deze smaken te combineren, doordat we beide ingrediënten in huis hadden. Het is een chocoladecake waarbij sinaasappelrasp en sinaasappelsap aan toe gevoegd is. Een cake die sterk proeft naar chocola, met een beetje de smaak van sinaasappel erdoorheen. Simpel te maken, maar net weer een keer wat anders dan gewone cake. Ik laat jullie vandaag zien hoe je dit kunt maken.

Benodigdheden:

  • 200 gram ongezouten boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram cakemeel
  • 3 eieren
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 2 tot 3 eetlepels cacao
  • rasp van 3 sinaasappelen

De benodigdheden zijn afhankelijk van welk soort cakemeel je gebruikt. Ik heb voor dit recept het cakemeel van Koopmans gebruikt. Wanneer je een ander merk gebruikt kun je gewoon het recept van de verpakking volgen, het vocht vervangen door de sinaasappelsap en de cacao en sinaasappelrasp toevoegen.

DSC_0100.JPG

De cakevorm maak je klaar door in te spuiten met bakspray en met bloem te bestuiven. De oven verwarm je voor op 160 graden.

Je begint allereerst met het raspen van de sinaasappels. Ik gebruik hiervoor een kaasrasp. De schil vang ik op in een schaaltje. Dit doe ik met alle drie de sinaasappelen. De sinaasappelen die ik daarvoor gebruikt heb pers ik vervolgens uit voor het sinaasappelsap.

Vervolgens kun je beginnen met het maken van het beslag. Je klopt de boter los en voegt de suiker toe. Vervolgens mix je één voor één de eieren er doorheen. Voeg vervolgens de bloem en cacao toe. Zeef dit boven de kom. Wanneer dit goed gemixed is voeg je de sinaasappelrasp toe en de sinaasappelsap. Voeg de sinaasappelsap beetje bij beetje toe. Hoe meer sap je toevoegt, hoe dunner je beslag wordt, hou hier wel rekening mee. Je kunt extra toevoegen, maar voeg dan ook wat extra meel toe zodat je dezelfde dikte behoudt.

DSC_0043.JPG

Giet het beslag in de vorm en bak de cake gaar in 70 minuten. Laat hem eerst 5 minuten afkoelen in de vorm, stort hem vervolgens op een rooster. Laat hem staan tot hij helemaal afgekoeld is. Je zult bij het aansnijden zien dat er zachte stukjes in de cake zitten, dit komt door het toevoegen van de sinaasappel rasp en sap. De cake bewaar je in een luchtdichte doos.

Eet smakelijk!

DSC_0109.JPG

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s