Suikerbroodwentelteefjes

DSC_0367.JPG

Veel mensen kennen de wentelteefjes wel. De perfecte uitkomst voor oud of droog brood. Even lekker opbakken met wat suiker erbij en smullen maar. Nu heb ik de variant met suikerbrood. Twee jaar geleden was ik uit eten en daar kreeg ik wentelteefjes als toetje. Geen gewone wentelteefjes, maar van suikerbrood. Ik vind dat het net iets extra’s geeft ten opzichte van de gewone wentelteefjes. Ze zijn heerlijk als dessert, of gewoon als avondeten, of lunch, of eigenlijk altijd wel. Ik laat je vandaag zien hoe je ze kunt maken.

Benodigdheden:

  • 4 eieren
  • 6 eetlepels suiker
  • 400 ml melk
  • 1 theelepel kaneel
  • Suikerbrood
  • Boter

Heb je nu te weinig? verdubbel dan bijvoorbeeld de hoeveelheden. Belangrijk is dat je dezelfde verhoudingen blijft houden.

Voorbereiding bij het maken van wentelteefjes is belangrijk. Het lukt namelijk het beste wanneer het brood droog is. Ik heb mijn suikerbrood de avond van tevoren in plakken gesneden en op het aanrecht gelegd zodat het kan uitdrogen. Op die manier wordt het brood hard en gaat het bakken straks makkelijker.

Als eerste ga je het mengsel maken. Ik gebruik hiervoor een ovenschaal zodat ik meerdere plakjes tegelijk naast elkaar neer kan leggen. Je kunt ook een schaal of bakje hiervoor gebruiken. Allereerst breek je de eieren in de schaal. Dit klopt je tot het geklutst is. Vervolgens voeg je de suiker en het kaneel toe en klop je het nogmaals goed door. Als laatste voeg je al kloppend de melk toe. Wanneer het mengsel klaar is leg je de plakken brood er voor ongeveer 5 minuten in zodat het goed in kan trekken.

DSC_0346.JPG

In de tussentijd verwarm je de koekenpan op. Ik gebruik hier een speciale pannenkoekenpan, maar een andere pan kan natuurlijk ook. Hier doe je voor het bakken een beetje boter in. Zodra de pan heet is bak je de broodjes in de pan. Ze zijn klaar wanneer ze aan beide kanten een mooi kleurtje hebben. Zorg dat de pan niet te hard staat, dan krijg je namelijk wel een leuk kleurtje aan de buitenkant, maar is de binnenkant nog niet gaar.

Ik heb gekozen om het op te dienen met was ijs en Caramel saus en slagroom. Ik heb twee bolletjes vanille ijs gebruikt, over het suikerbrood en het ijs caramelsaus gedaan en met slagroom geserveerd. Heerlijk om op te eten wanneer het suikerbrood nog warm is.

DSC_0354.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s