Frambozen en witte chocolade cake

DSC_1539.JPG

Na een heerlijke vakantie weer een nieuw recept online. Vandaag een cake met frambozen. Het makkelijke van deze cake is dat we bevroren frambozen gebruiken. Verse frambozen zijn namelijk niet altijd makkelijk te verkrijgen en zijn vrij prijzig. Bevroren frambozen liggen gewoon in het vriesvak van de supermarkt en dus ideaal om het hele jaar door te gebruiken. Vandaag laat ik daarom ook zien hoe je deze cake kunt maken.

DSC_1531.JPG

Benodigdheden:

  • 250 gram bevroren frambozen
  • 1 eetlepel meel of bloem
  • 1 mix voor 1 cake + benodigdheden
  • 250 gram witte chocola
  • suikerhartjes ter decoratie.

Het cakebeslag maak je volgens de beschrijving van de door jou gekozen cake. Zorg alleen wel wat je het water of de melk niet gebruikt. Ik heb gebruik gemaakt van cakemix van Koopmans. De volgende benodigdheden heb ik daarvoor gebruikt:

  • 250 gram cakemeel
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 3 eieren

Voor het maken van de cake begin je met het voorbereiden van de chocola. 100 gram chocola ga je raspen. Dit kan door middel van een raps, maar kan ook erg gemakkelijk met een mesje. Je kunt er ook voor kiezen om het in kleine stukjes te hakken. Wanneer dit klaar is kun je de vorm in gaan vetten. Ik heb een kleine tulbandvorm gebruikt. De hoeveelheid van dit recept is voldoende voor 1 cakeblik, of dus 1 kleine springvorm of tulband. Het bakblik spuit je in met de bakspray en bestuif je met bloem. Op deze manier zal je cake straks makkelijk uit het bakblik vallen.

DSC_1492.JPG

Nu je de voorbereidingen klaar zijn kun je beginnen met het maken van de cake. Maak dit zoals beschreven op de verpakking. Voor het cakemeel van Koopmans heb ik eerst de boter luchtig geklopt. Vervolgens de suiker hierdoorheen. Na de suiker 1 voor 1 de eieren erdoorheen en als laatste het meel toevoegen. Zodra je een mooi glad beslag hebt voeg je de chocola toe. Nu het beslag klaar is kun je de frambozen uit de vriezer halen.

DSC_1494.JPG

De frambozen leg je in een schaaltje. Hier doe je 1 eetlepel bloem of meel bij. Roer dit door de frambozen heen zodat er een laagje om de frambozen komt. Dit voorkomt het verzakken van de frambozen tijdens het bakken. De helft van de frambozen spatel je door het beslag. Dit beslag verdeel je vervolgens in de vorm. De overige frambozen druk je op de lege plekken in het beslag, zorg dat je dit goed verdeelt. Hierna kan de cake voor in de oven. Voor de baktijd kun je de verpakking van raadplegen. Mijn cake was gaar naar ongeveer 50 minuten op 150 graden.

DSC_1496.JPG

Laat de cake eerst 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake er vervolgens uit om hem verder af te laten koelen. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld kun je de chocola gaan smelten. Dit kan in de magnetron, maar ook in een schaaltje boven een pannetje met net niet kokend water. Wanneer de chocola gesmolten is giet je het over de cake heen. Tik het bord of de plaat waar je de cake op hebt staan een aantal keer op het aanrecht, op deze manier vloeit de chocola mooi uit. Versier het eventueel met wat hartjes en laat de chocola hard worden.

DSC_1548.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s