Banaan-carameltaart

DSC_1618.JPG

Vandaag een recept voor een banaan-carameltaart. Banaan is niet echt mijn persoonlijke favoriet, caramel daarentegen wel weer. De combinatie leek mij daarom best wel lekker. Het is een no-bake taart, je hebt er namelijk geen oven voor nodig, alleen een koelkast. Dus ook voor mensen die geen oven hebben kunnen ze zo toch een lekkere taart op tafel zetten. Ik laat je zien hoe je deze taart moet maken!

Benodigdheden:

  • 2 bananen
  • 200 gram biscuit
  • 100 gram gesmolten boter
  • 100 gram pure chocola
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml crème fraishe
  • 3 blaadjes gelatine
  • 75 gram suiker

DSC_1592.JPG

We beginnen met het maken van de bodem. De koekjes moeten verkruimeld worden. Dit kan in een keukenmachine, met de hand of bijvoorbeeld in een plasticzakje zodat je er overheen kunt rollen met een deegroller. Verkruimel het in mooie kleine stukjes. Vervolgens voeg je de gesmolten boter toe en meng je dit goed door elkaar. De bodem druk je aan in de met bakpapier bedekte taartvorm. Laat de bodem in de koelkast opstijven voor ongeveer 30 minuten.

De volgende stap is het maken van de caramel. Dit kun je doen terwijl de bodem stijf aan het worden is. Je zet een pannetje met suiker op. Je wacht tot de suiker smelt en een mooie goudbruine kleur krijgt. De kunst is om zo min mogelijk te roeren. Terwijl het pannetje op staat mix je de slagroom stijf. Voeg hier vervolgens de 100 ml crème fraishe aan toe. Wanneer al het suiker gesmolten is voeg je 3 eetlepels van het slagroommengsel aan de caramel toe. Laat dit goed met elkaar vermengen. Week vervolgens de gelatine blaadjes in een kommetje met koud water. Knijp de blaadjes uit en voeg deze al roerend toe aan de caramel. Laat dit afkoelen.

DSC_1594.JPG

Terwijl de caramel afkoelt haal je de bodem uit de koelkast. Je smelt de 100 gram chocola en verdeelt dit over de bodem. Zorg dat je chocola goed warm is en werk snel, anders zul je de bodem kapot trekken wanneer je het probeert glad te strijken. Snij de banaan in dunne plakjes en verdeel dit over de chocola.

Meng de deels afgekoelde caramel beetje bij beetje bij het slagroommengsel, wanneer alles goed vermengd is stort je dit op de bodem en strijk je het mengsel glad. Laat dit opstijven voor ongeveer 2 tot 3 uur en klaar is je taart!

Ter decoratie kun je nog slagroom toefjes op de taart spuiten en versieren met banaan. Omdat deze taart gemaakt is met verse plakjes banaan is deze taart niet lang houdbaar en daarom is het aan te raden hem snel op te eten, maar dat zal vast geen probleem zijn!

DSC_1635.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s