Oreo Pindakaascake

DSC_0202.JPG

Een tijd terug plaatste ik een recept voor de chocolade-oreo cake. Vandaag heb ik het recept voor een variant op deze cake, namelijk de pindakaas versie. Pindakaas is een welbekend broodbeleg in Nederland, maar het leent zich ook erg goed om mee te bakken. Eerder heb ik met pindakaas als eens cupcakes gemaakt. Nu wordt het tijd voor een cake. In de winkel kun je namelijk niet alleen de gewone Oreo koekjes kopen, maar ook de versie met Pindakaas. Ik laat jullie zien hoe je deze cake maakt.

  • 200 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram cakemeel
  • 3 eieren
  • 30 ml melk
  • 4 eetlepels Pindakaas ( naar smaak kun je meer toevoegen)
  •  1,5 rol Pindakaas Oreo’s (21 stuks, meer mag altijd)

Voor deze cake maak je het cakebeslag zoals beschreven op de verpakking die je gebruikt. Ik gebruik cakemeel van Koopmans, wanneer je een ander merk gebruikt, let dan op wat je toe moet voegen bij de cake!

DSC_0134.JPG

Hak de Oreo’s in stukjes. Maak de stukjes niet te klein want het is lekker dat je deze terug kunt zien en proeven in de cake. Wanneer je cakebeslag klaar is voeg je de eetlepels pindakaas aan je beslag toe. blijf tussendoor proeven, wanneer jij vind dat het genoeg naar pindakaas smaakt kun je stoppen met toevoegen. Spatel als laatste de stukjes Oreo door het beslag heen. Schep het beslag in een met bloem bestoven cake-vorm.

DSC_0143.JPG

De cake kan in de oven voor ongeveer 60 minuten. Kijk goed welke tijd er bij het door jou gebruikte cakemeel aangegeven staat. Probeer de oven zoveel mogelijk dicht te houden. Bij 45 minuten kun je met een satéprikker controleren hoe lang de cake nog moet. Komt de prikker er droog en schoon uit? Dan is jou cake klaar! Laat hem eerst 5 minuten in het cakeblik afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

DSC_0206.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s