Appel en speculaastoetje

DSC_2029.JPG

Vandaag een recept voor een lekker speculaas toetje met appel. Bij speculaas moet ik altijd denken aan de winter en aan de sinterklaastijd. Met de sint in het land en pakjesavond in het vooruitzicht juist leuk om dit recept te maken. Niet alleen tijdens Sinterklaas, maar het hele jaar door is dit toetje lekker. Het is makkelijk te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Ik laat je zien hoe je dit toetje kunt maken.

Benodigdheden:

  • Yoghurt
  • 2 appels
  • Speculaas
  • 2 eetlepels suiker

De hoeveelheden zijn vooral afhankelijk van hoe groot de schaaltjes of glaasjes zijn die je gaat gebruiken. Gebruik in ieder geval per appel een eetlepel suiker, dan zit je altijd goed.

Je begint dan ook met het snijden van de appel. Snij dit in kleine stukjes. De appel gaat met een klein beetje water en de suiker in een pannetje. Laat dit rustig een beetje koken zodat de appels wat zachter worden. Je wil alleen niet dat het appelmoes wordt dus doe dit niet te lang! Vervolgens kun je in ieder glaasje een laagje appels scheppen. Dit kan al terwijl de appels nog warm zijn.

DSC_2014.JPG

Op de appels komt een laagje yoghurt. Op de yoghurt weer een laagje verkruimelde speculaas. Dit kun je herhalen tot het glaasje vol is. Als laatste zorg je dat er een laagje speculaas bovenop ligt. Hier leg je nog een paar plakjes appel op en klaar is het toetje alweer.

DSC_2023.JPG

Je kunt het serveren met de appels nog warm, maar ook wanneer de appels al afgekoeld zijn is het een heel lekker toetje. Geniet ervan!

DSC_2056.JPG

Excuses voor de slechte foto’s, ze zijn s’ avonds gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s