Pepernotencake

DSC_2206.JPG

Sinterklaas is alweer een tijdje in het land en volgend weekend wordt door veel mensen pakjesavond gevierd. Het is leuk om tijdens pakjesavond iets bij de koffie te serveren wat echt bij Sinterklaas hoort. Je kunt dan denken aan Pepernoten, speculaas of Pepernotentaart, maar ook een pepernotencake is lekker. Niet alleen lekker maar ook makkelijk te maken. Pepernoten kun je overal makkelijk doorheen gooien, vandaar dus nu ook door een cake. Een cake is makkelijk te maken, door er alleen al pepernoten aan toe te voegen maak je er al een sinterklaasfeest van. Ik laat je vandaag zien hoe ik de pepernotencake gemaakt heb.

Benodigdheden:

  • 1 cakemix pak en benodigdheden
  • 250 gram pepernoten
  • 5 gram koek en speculaaskruiden

De basiscake maak je gewoon zoals beschreven op de verpakking van de mix die je koopt. Dat maakt het recept ook zo makkelijk omdat je werkt met cake uit een pakje. Lekker en makkelijk. Het enige  wat je anders doet is dat je de koek en speculaaskruiden toevoegt aan de cakemix.

Vervolgens maal je 75 gram pepernoten fijn in een mixer. Mocht je niet beschikken over een mixer kan dit ook fijngehakt worden of weggelaten. Dit spatel je door het cakebeslag heen. Vervolgens spatel je 150 gram pepernoten door het beslag. Je kan er altijd voor kiezen om er meer of minder pepernoten door te doen. Dit stort je in een cakevorm. Vervolgens decoreer je de bovenkant met de overgebleven pepernoten.

DSC_2156.JPG

De cake kan voor ongeveer 55 minuten in de oven op 160 graden. Wanneer je met een satéprikker in de cake prikt en hij komt er schoon uit is de cake gaar. Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen in het blik om hem er vervolgens uit te halen en verder af te laten koelen op een rooster.

Lekker en makkelijk te maken. Ideaal om te serveren tijdens pakjesavond.

DSC_2209.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s