Koekjes met caramel fudge

DSC_2229.JPG

Vandaag een gevuld chocolade koekje. Dit koekje is gevuld met de fudge caramel snoepjes van Lonka. Ik had deze fudge snoepjes gekregen en wilde er eigenlijk wel wat leuks mee maken. Vandaar mijn idee om ze als vulling van koekjes te gebruiken. Ik had geen idee of het ging lukken, maar het pakte toch goed uit. Ik laat je zien hoe je deze koekjes kunt maken.

Benodigdheden:

  • 1 pakje caramel fudge
  • 250 gram koude ongezouten boter
  • 500 gram bloem
  • 200 licht bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • snufje zout
  • 2 eetlepels cacao

De basis voor dit koekje is het chocolade deeg. Dit maak je door de boter, bloem, basterdsuiker, het ei, de melk, het zout en de cacao in een kom te doen en dit tot een stevig deeg te kneden. Je kneed alles gelijk door elkaar. Dit deeg zet je vervolgens in de koelkast zodat het een beetje kan afkoelen.

fudge.jpg

In de tussentijd hak je de fudge blokjes door de helft. Een heel blokje zorgt namelijk voor  wel heel groot koekje. Wanneer je daar klaar mee bent warm je de oven voor op 170 graden en maak je een bakplaat klaar met bakpapier. Het deeg haal je uit de koelkast. Je maakt telkens een klein balletje deeg, deze druk je plat en daar leg je de fudge op. Vervolgens maak je er weer een balletje van en leg je hem op de balplaat. Zorg dat je de balletjes niet te dik maakt, dan is de verhouding tot de fugde niet goed. Dit herhaal je tot de deeg en de fudge op is. De koekjes gaan voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Wanneer je ze uit de oven haalt kun je ze warm opeten of eerst laten afkoelen, dat vind ik zelf het lekkerst. Eet smakelijk!

DSC_2255.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s