Kerstkoekje

DSC_2326.JPG

Kerstmis is al over een week en veel mensen zijn al bezig met de voorbereidingen en hebben de kerstboom al in huis staan. De kerstboom zit vol kerstballen en versiering, maar koekjes in de kerstboom staat ook erg leuk en lekker! Vandaar vandaag een recept om kerstkoekjes te maken voor in de kerstboom. Ik gebruik daarvoor een typisch recept voor kerstkoekjes, namelijk Gingerbread. Erg leuk om kinderen te maken en gezellig in de kerstboom op te hangen.

Benodigdheden:

  • 1 portie Gingerbread deeg
  • sprinkles
  • Touw of lintjes
  • 3 gram eiwitpoeder
  • 15 ml water
  • 100 gram poedersuiker

Je maakt 1 portie van het Gingerbread deeg zoals beschreven staat in de beschrijving. Deze portie leg je in de koelkast om af te koelen. In de tussentijd warm je de oven voor op 170 graden en leg je bakpapier op een bakplaat. Na 20 minuten koelen haal je de koekjes uit de koelkast.

Je begint met het uitrollen van het deeg. Maak er een mooie dunne plak van. Daar steek je de sterretjes uit. In 1 van de puntjes van de sterretjes maak je een gaatje waar het lintje doorheen kan. Ik heb de gaatjes gemaakt met een rietje, dan krijg je een mooi formaat.

DSC_2296.JPG

Alle koekjes komen op de bakplaat en gaan voor ongeveer 10 minuten in de oven. Na tien minuten laat je de koekjes afkoelen op een rooster tot ze helemaal afgekoeld zijn.

Voor de icing mix je het eiwitpoeder en de poedersuiker tot een gladde massa door langzaam het water toe te voegen. Je wil graag een stevige icing. Dit betekent dat de icing er ongeveer 20 seconden over doet om egaal uit te lopen. De icing doe je in een spuitzak.

DSC_2310.JPG

Je legt de koekjes, de spuitzak en de sprinkles klaar. Ik deed de sprinkles op een bordje zodat ik daar makkelijk de koekjes in kon dippen. Je begint met het versieren van je koekje met icing, vervolgens dip je hem in de sprinkles en leg je hem aan de kant om te drogen. Daarna pak je de volgende pas. Dit herhaal je met alle koekjes. Wanneer de icing opgedroogd is doe je er een lintje door en kun je ze in de kerstboom hangen.

DSC_2332.JPG

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s