Witte chocolademousse tartelette

DSC_4072 (2).JPG

 

Vanwege de wedstrijd van Laura’s Bakery bakstrijd voor tartelettes heb ik ook deze variant gemaakt. Een chocolade tartelette met een vulling van witte chocolademousse en gedecoreerd met aardbeien. Met dit recept laat ik je zien hoe je het kan maken.

Benodigdheden:

Tartelettes:

 • 200 gram bloem
 • 35 gram cacao
 • klein beetje zout
 • 120 gram boter
 • 80 gram witte basterdsuiker
 • 1 klein ei

Vulling:

 • 250 ml slagroom
 • 2 eieren
 • 35 gram witte basterdsuiker
 • 100 gram witte chocola
 • 2 blaadjes gelatine

Je begint met het maken van de tartelettes. Je doet alle ingrediënten in een mengkom. Dit ga je kneden tot een mooi stevig deeg. Laat daarna het deeg even rusten in de koelkast. Ongeveer 20-30 minuten zodat het weer mooi koel is. Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit. Probeer dit mooi dun te doen. Met de vormpjes steek je de bodem van de tartelettes uit en plaats je die op de bakplaat. Voor de zijwanden snij je en strookje uit en plaats je dit langs de rand. Druk het nog even goed aan op de rand van de bodem en de zijwand. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Deze tartelettes moeten voor 15 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven van 170 graden.

Wanneer de tartelettes afgekoeld zijn kun je beginnen met het maken van de vulling. Leg de 2 blaadjes gelatine in een schaaltje met koud water. Ze een pan met water aan. Plaats daarop een hittebestendige schaal. In de schaal doe je de 2 eieren en de suiker. Klop de eieren luchtig. Zorg dat de eieren goed warm worden, maar niet gaan koken. Voeg dan de gelatine toe. Haal dan de pan van het fornuis. Smelt de chocolade en voeg dit toe aan de eieren. Zorg dat je goed blijft roeren. Klopt de slagroom stijf. laat het eiermengsel op kamertemperatuur komen en spatel de slagroom erdoorheen. Zorg dat het goed luchtig blijft. Is je mousse wat te slap? Laat het dan eerst opstijven in de koelkast.

Vul de tartelettes met de mousse en laat het ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Snij de aardbeien in dunne plakjes en decoreer daarmee de tartelettes.

IMG_8231 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s