Sinaasappel kwarktaart

IMG_8988 (2).JPG

Een leuke variant op de veelgemaakte kwartaart. Een kwartaart met sinaasappel. Een lekkere combinatie wat de taart lekker fris maakt en niet te zoet. In dit artikel laat ik je zien hoe je deze taart maakt.

Benodigdheden:

  • 500 ml sinaasappelkwark
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 275 gram digestive koekjes
  • 175 gram boter
  • 8 blaadjes gelatine

Ter decoratie heb ik gebruik gemaakt van 150 ml slagroom, klopfix, vanille suiker en een in plakjes gesneden sinaasappel. Deze taart is gemaakt in een springvorm van 26 cm.

Als eerste gaan we de bodem maken. Bekleed de springvorm met bakpapier. Ik doe altijd alleen de onderkant, maar je kunt er ook voor kiezen om ook de randen te bekleden.

Maal de koekjes fijn met de keukenmachine, een deegroller of met de hand. Smelt de 175 gram boter. Dit kan in de magentron of in een pannetje. Voeg de boter toe aan de koekkruimels en roer dit door elkaar heen. Stort dit mengsel in de springvorm en druk de bodem aan. Plaats de springvorm vervolgens in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.

Voor de kwarkvulling leg je 6 blaadjes gelatine in een bakje met water. In de tussentijd klop je de slagroom stijf. Meng de slagroom met de kwark. Giet ongeveer 50 ml sinaasappelsap in een pannetje en verwarm dit. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg dit toe aan de sinaasappelsap. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost. Laat het dan even afkoelen voordat je het al roerend bij het kwark en slagroom mengsel toevoegt. Stort het dan in de springvorm en laat dit voor ongeveer 1,5 uur opstijven in de koelkast.

Wanneer de kwark stijf is doe je de rest van de sinaasappelsap in een pannetje. De overige 2 gelatineblaadjes laat je weken in een bakje water. Maak het sinaasappelsap warm en voeg daar weer de gelatine aan toe. Laat de gelatine goed afkoelen en giet het daarna op de kwarktaart. Laat het dan een aantal uur opstijven in de koelkast.

Ter decoratie heb ik toefjes slagroom op de taart gespoten en daar kleine stukjes sinaasappel op gelegt. En dan genieten maar!IMG_8998 (2).JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s