Bokkenpootjestaart

IMG_8956 (2).JPG

Wat al lang op mijn lijstje stond was het maken van een bokkenpootjestaart. Ik heb hem gemaakt met advocaat. Over de advocaat twijfelde ik wel een beetje, vind ik advocaat wel lekker? Gewoon ‘pure’ advocaat is niet echt mijn favoriet, maar in deze taart is het juist erg lekker! Ik beschrijf in dit bericht hoe bokkenpootjestaart maakt op mijn manier.

Benodigdheden:

 • ongeveer 2 pakken bokkenpootjes
 • 250 gram biscuit
 • 150 gram boter
 • 3 eiwitten
 • 100 ml water
 • 150 gram suiker
 • 2 eetlepels suiker
 • 200 ml advocaat (naar smaak meer of minder)
 • 600 ml slagroom
 •  6 blaadjes gelatine
 •  1 zakje klopfix
 •  2 zakjes vanillesuiker

Voor dit recept heb ik een springvorm van 24 cm gebruikt.

Allereerst begin ik met het maken van de bodem. Ik bekleed mijn springvorm met bakpapier en plaats langs de rand halve bokkenpootjes. Daarna verkruimel ik de biscuits en smelt ik de boter. Dit meng ik door elkaar en stort het tussen de koekjes. Ik druk de bodem goed aan, maar let daarbij wel op dat de bokkenpootjes omhoog blijven staan. Dit zet ik vervolgens in de koelkast.

IMG_8914

Dan ga ik beginnen met de vulling van de bokkenpootjestaart. Hiervoor doe ik het water en de suiker in een pannetje. Dit laat ik koken zodat het water wat verdampt en het wat meer stroperig wordt. In de tussentijd zet ik mijn mixer met eiwitten aan. Ik voeg daar om beurten 2 eetlepels suiker aan toe. Daarna voeg ik steeds beetje voor beetje het suikermengsel er aan toe. Dit blijf ik kloppen tot de eiwitten wit en luchtig zijn.

In de tussentijd zorg ik ervoor dat ik de gelatine laat weken in een bakje water. Ik doe ongeveer 150 ml advocaat in een pannetje en warm dit op. Daarin doe ik de gelatine en ik laat dit goed oplossen om daarna ook weer goed af te koelen. Dan voeg ik beetje voor beetje de advocaat bij het eiwitschuim toe. Doe dit langzaam en niet teveel mixen zodat het mooi luchtig blijft. Vervolgens klop ik de 600 ml slagroom stijf met de klopfix en de vanille suiker. Ongeveer 2/3 van de slagroom spatel ik door het eiwitschuim. De vulling van de taart is nu klaar. Wil je een sterkere advocaat smaak? Dan kun je nu nog wat advocaat toevoegen. Vervolgens stort je dit in de springvorm en zet je het in de koelkast om op te stijven.

Wanneer de taart stijf is decoreer je het met de overgebleven slagroom en kruimels van de bokkenpootjes. Daar giet ik ook nog wat advocaat over. De bokkenpootjes worden heel lekker zacht. Het is een erg romige taart. Genieten maar!

IFTK1538

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s