Blauwe bessen citroen toetje

IMG_8694 (2).JPG

Ik werk in het basisonderwijs en daar krijgen wij iedere week schoolfruit. Alleen doordat de kinderen met goede vrijdag vrij zijn hadden we nogal wat schoolfruit over. De kinderen waren niet zo dol op blauwe bessen, dus heb ik een bakje mee naar huis genomen. Met dit bakje heb ik een lekker toetje gemaakt. Een Citroenmousse toetje met blauwe bessen. In dit artikel laat ik zien hoe je dit kan maken.

Benodigheden:

  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • citroen sap van 1 citroen
  • 200 gram blauwe bessen
  • 130 gram bastonge koeken
  • gelatine
  • 4 blaadjes gelatine

Week de gelatine blaadjes in een bakje met water. De eieren verwarmen we au bain marie. Een hittebestendige kom plaatje je boven een pan met water. De pan verwarm je. Al kloppend verwarmen we de eieren. Wanneer de eieren warm zijn voeg je citroensap toe en de gelatine. Laat dan de eieren wat afkoelen. Wanneer ze op kamertemperatuur zijn spatel je de geklopte slagroom erdoor.

IMG_8691

Ik heb het in een een grote pot gedaan, maar je kan het ook in kleine bekertjes verdelen. Eerst een laagje verkruimelde Bastongekoeken, dan een laagje mousse, blauwe bessen en dit herhaal je tot het vol is. Een paar uur in de koelkast en genieten maar!

IMG_8703 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s