Nutella cupcakes

IMG_9069 (2).JPG

Naast mijn Nutella toetje en tartelettes nu ook Nutella cupcakes. Nutella smaakt echt wel anders dan gewone chocolade pasta en is een heerlijk ingrediënt om mee te bakken. Ik vind cupcakes ontzettend leuk om te maken, dus vandaar nu ook Nutella cupcakes.

benodigdheden:

 • 150 gram bloem
 • 150 gram witte basterdsuiker
 • 8 gram bakpoeder
 • 2 eetlepels cacao
 • 150 gram ongezouten boter
 • 2 eieren
 • 3 eetlepels melk
 • 150 – 200 gram hazelnoten
 • 3 eetlepels nutella

Mix allereerst de boter luchtig. Voeg dan de suiker toe. Voeg vervolgens ei voor ei toe, zorg dat het tussendoor goed mengt. Voeg dan een mengsel van bloem, cacao en bakpoeder toe. Mix alles goed door elkaar en voeg de melk toe. Zorg dat het een mooi glad mengsel is. Je kan eventueel extra cacao toevoegen, maar voeg dan ook wat extra melk toe.

Hak de hazelnoten fijn. Zorg dat je er een aantal over houdt voor de decoratie. Meng de hazelnoten door het beslag en schep het in de vormpjes. De cupcakes gaan voor ongeveer 20 minuten in de oven op 160 graden.

Benodigdheden botercreme:

 • 125 gram ongezouten boter
 • 100 gram poedersuiker
 • 3 eetlepels nutella

Mix de boter luchtig, voeg dan de poedersuiker toe. Voeg als laatste naar smaak de Nutella toe. Ik heb 3 eetlepels gebruikt, maar voel je vrij om meer of minder Nutella toe te voegen. Je kunt melk toevoegen om de botercrème wat romiger te maken. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit een mooie toef op de cupcakes. Decoreer de cupcakes met hazelnoten en genieten maar!

IMG_9084 (2).JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s